Curaçao

Een mix van Nederlandse charme en Caribische vibes

Met haar prachtige koloniale architectuur, historische musea en culinaire successen, lijkt het eiland Curaçao wel een stukje Nederland aan de rand van het Caribisch gebied. Maar dan wel met glorieuze stranden, wonderlijke grotten en geweldige snorkel- en duiklocaties. Bovendien kent dit unieke eiland een sterk groeiende economie in aanvulling op het toerisme, wat het meer authenticiteit geeft dan enkele van haar buren.

Sommige plekken horen niet alleen in uw verbeelding te blijven en Curaçao is werkelijk zo’n plek dat u met uw eigen ogen aanschouwd moet hebben. Kortom, Curaçao is de droomplek voor avonturiers die de onderwaterwereld willen ontdekken, liefhebbers van historische architectuur met een Nederlands tintje, en reizigers die willen genieten van het levendige nachtleven en de vriendelijke lokale cultuur op een zonnig Caribisch eiland.  

Reisaanbod

Essentiële weetjes

Reisformaliteiten

Gezondheid

Tijdsverschil

Beste reistijd

In Curaçao heerst een tropisch klimaat met gemiddelde dagtemperatuur rond de 28°C. De droogste periode is van februari tot juni. De meeste regen valt tussen oktober en december (korte, hevige buien die meestal ‘s morgensvroeg of in de late avond vallen). Zeldzame mogelijkheid tot orkanen in augustus en september. 

Willemstad J F M A M J J A S O N D
Max. °C 30 31 31 31 32 32 32 32 33 32 31 30
Min. °C 24 25 25 26 26 26 26 26 27 27 26 25
Gem. neerslag (mm) 39 24 27 26 38 26 51 40 65 98 137 94
Uren zon per dag 8 9 9 8 8 9 9 9 9 8 8 8
Legende reisperiodes
  • Ideaal
  • Zeer goed
  • Goed
  • Afgeraden

Willemstad

De belangrijkste stad en tevens hoofdstad van Curaçao is Willemstad, waar men een groot aantal winkels en eetgelegenheden aantreft. De stad wordt in tweeën gesplitst door de Sint Annabaai en is onderverdeeld in een aantal wijken, waarvan de belangrijkste Otrabanda, aan de westzijde, en Punda, aan de oostzijde, zijn.

Grotten van Hato

De grotten van Hato, centraal op het eiland gelegen, werden ooit bewoond door Ararwak indianen, waar de nog overgebleven rotstekeningen een zichtbaar bewijs van vormen. In de tijd van de slavenhandel gebruikten gevluchte slaven deze grotten eveneens als schuilplaats. Een deel van de grotten is onder begeleiding van een gids te bezoeken.

Christoffelpark

Het Christoffelpark is het grootste nationale park van Curaçao en iets wat u absoluut gezien moet hebben! U stuit er op een enorme variatie aan fauna en flora die nergens anders voorkomt op het eiland, met wel acht verschillende wandelroutes van diverse moeilijkheidsniveaus en de mogelijkheid tot een begeleide 4x4-tocht.

Shete Boka National Park

Grenzend aan het Christoffelpark ligt het nationale park Shete Boka, wat zoveel wil zeggen als ‘zeven inhammen’. In werkelijkheid zijn er echter zo'n tien inhammen waar diverse soorten zeeschildpadden aan land komen om hun eieren leggen. De bescherming van hun nesten is dan ook de reden waarom het park werd opgericht.

Klein Curaçao

Klein Curaçao, dat ongeveer 25 kilometer ten zuidoosten van het hoofdeiland ligt, is onbewoond en met zijn typische parelwitte stranden en azuurblauwe zee een geweldige plek om te relaxen, zwemmen en snorkelen. U heeft er zelfs een vrij grote kans om zeeschildpadden in het wild te spotten! Het eilandje van slechts 2 km² met zijn iconische roze vuurtoren is alleen bereikbaar per boot.

Curaçao Ostrich Farm

Deze struisvogelkwekerij is één van de grootste in het Caribische gebied. U kan de boerderij op eigen houtje verkennen of kiezen voor een rondleiding met deskundige toelichting over deze wonderlijke vogels. Zo komt u er onder andere te weten hoe struisvogels leven en broeden. Vergeet aan het einde van uw bezoek niet even langs de souvernirshop te gaan!