In Aus komen 3 verschillende soorten flora en fauna bij elkaar uit 3 verschillende ecosystemen waaronder de Karoo, de woestijn en de Nama Karoo. Door deze samenkomst groeien hier ruim 500 plantsoorten, een 5e van de totale flora van Namibië. De bloemenpracht aan de rand van de Namib woestijn is volgens zeggen zelfs te vergelijken met de voorjaarspracht van Namaqualand in Zuid-Afrika. Voor diegenen die van cultuur houden zijn er enkele interessante historische gebouwen te vinden. Aus grenst aan het Namib- Naukluftpark en van hier af heeft u kans de bekende wilde woestijnpaarden te zien die hier sinds enkele generaties rondzwerven. U kunt ze het best bekijken vanuit de observatiehut bij de Garub waterdrinkplaats.
Kamanjab zelf lijkt groot op de kaart, maar is eigenlijk maar een klein dorp met alleen een benzinestation, slijterij en twee supermarkten. Er zijn maar een paar huizen. Het leukste gezicht in het dorp zijn de traditioneel aangeklede Herero vrouwen. In de omgeving zijn veel kleine privé wildparken, en er worden excursies naar Himba dorpen aangeboden. De Himba of Ovahimba bevolking is een stam die in het noordwesten van Namibië leven. De Himba stam is een nomadische bevolking die rondtrekt in de eerder genoemde regio. De Himba is nauw verwant aan de Ovezamba en de Herero bevolking en spreken nagenoeg dezelfde taal. De Himba is goed te onderscheiden van elke andere lokale stam. Het uiterlijk is voor de Himba erg belangrijk. Aan het uiterlijk van de verschillende Himba valt veel af te lezen.
Vraag tijdens uw bezoek aan de Himba naar deze gebruiken en gewoontes. Maar de meest bekende is wel de rode huidskleur van de Himba vrouwen en de haardracht. De rode huid van de Himba vrouwen krijgen ze door een otjize mengsel van geiten vet en kruiden en oker op hun lichaam te smeren.
Zodra u Lüderitz binnenrijdt ziet u de Duitse straatnamen, Duitse koloniale gebouwen, bacherei en zimmer frei- bordjes. Hier wordt nog veel Duits gesproken, ook door de locale bevolking. Het dorp staat zelfs bekend om zijn Duits koloniale architectuur, vooral Art Nouveau gebouwen. Het antwoord hierop gaat terug tot de Duitse koloniale tijd, de begintijd van Luderitz. Tijdens de Duitse koloniale periode stond Namibië bekend als Deutsch-Sudwest-Afrika. Ook na de Duitse kolonisatie in 1917 heeft het dorp zijn typische Duitse sfeer en banden met Duitsland behouden. In het Lüderitz Museum treft u een goede expositie over de vroegere geschiedenis van het dorp, de diamantindustrie maar ook over de flora, fauna en vroegere inwoners van de omliggende Namib.
Midden in Kaokaland ligt de plaats Opuwo, met twee bezinestations, een drogist, supermarkten, een geldautomaat (!) en een aantal lodges. Opuwo is Afrika. Het stof van de omgeving waait door de straten en tussen de stenen gebouwen staan de hutjes van karton en riet. Sommige mensen zullen Opuwo misschien een stoffig en oninteressant stadje noemen. Maar wat ons betreft is het dat precies niet. Het straatbeeld van Opuwo reflecteert juist op een prachtige manier het samenkomen van traditie en modernisering. Traditioneel geklede Himba's bewegen zich evenzo makkelijk door de straten als Herero-vrouwen in hun Victoriaanse jurken. Schoolkinderen in uniform lopen langs de weg en kleden zich op zaterdagavond in strakke broeken met naveltruitjes. De sfeer is ongedwongen, de verhoudingen (grotendeels) ongestoord.
Sesfontein is een plaats in de Kunenestreek in Namibië. De plaats telt circa 7.300 inwoners. Het bekendste bouwwerk van de plaats is het fort Sesfontein, gebouwd aan het einde van de 19e eeuw (1896). Het fort is momenteel in gebruik als een hotel en wordt gebruikt als uitvalsbasis voor tochten naar de Himba's.
Swakopmund is een sfeervol stadje waar u zich in Duitsland waant. Het werd gesticht toen Namibië nog een Duitse kolonie was en men vindt die invloed vooral terug in de architectuur. In het Swakopmund Museum treft u een goede expositie over de koloniale Duitse tijd, maar ook over de flora en fauna van de Namib. Tours zijn ook mogelijk in de Hansa Brewery die dichtbij het Swakopmund Museum te vinden is. Swakopmund is de ideale uitvalsbasis voor enkele interessante excursies. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Walvisbaai van waaruit bootexcursies vertrekken om dolfijnen en zeehonden te bekijken (optioneel), voor vele mensen een hoogtepunt op hun reis door Namibië. Of wat dacht u van een 'Living Desert' tour (optioneel) waarbij een gids u meeneemt in een 4x4 voertuig om de woestijn in te trekken en alle kleine levende wezentjes op te zoeken? Ook zandsurfer, quad rijden en parachute springen horen tot de vele optionele activiteiten die u vanuit Swakopmund kunt doen. De meeste winkels, banken en coffeeshops bevinden zich rondom Molke Street, Kaiser Wilhelm Street en Post Street. U vindt hier een goed informatiekantoor (hoek van Kaiser Wilhelm en Roon Street).
Windhoek is de hoofdstad en de grootste stad van de Republiek Namibië. De stad ligt in het midden van het land, op een hoogte van circa 1650 meter en heeft meer dan 320.000 inwoners.
Sinds 1891 is Windhoek de hoofdstad van het land. Tijdens het bestuur van Zuid-Afrika, ten tijde van de apartheid, moesten blanken, kleurlingen en zwarten strikt gescheiden wonen. Blanken woonden in de stad, kleurlingen en zwarten woonden in de townships. Het township voor kleurlingen in Windhoek heet Khomasdal, voor de zwarten is het Katutura.
De enige internationale luchthaven van Namibië, Hosea Kutako International Airport, ligt 45 kilometer buiten Windhoek.