Header
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Rwanda Hoogtepunten

Dag 1 - Kigali

Bij aankomst op de luchthaven van Kigali wordt u verwelkomd door een Live To Travel vertegenwoordiger. Transfer naar het hotel (15 min.).

Dag 2 - Kigali - Nyungwe Forest NP

De rondreis start vandaag naar het Nyungwe Forest, één van de grootste bossen in Oost en Centraal Afrika. Het tropische regenwoud kent vele flora en fauna soorten. Naast de 13 verschillende apensoorten is het ook een  paradijs voor vogelliefhebbers. Met 310 verschillende vogelsoorten, waarvan 26 endemische vogels, is Nyungwe nog één van de grootste onontdekte vogelbestemmingen in Afrika. De lodge ligt op de top van een berg met uitzicht over het tropische regenwoud en Lake Kivu in de verte.

Dag 3 - Chimpansee trektocht

Vroeg vertrek om 4u30 naar Cyamudongo Forest of Uwinka voor de chimpansee trektocht. We zien de apen ontwaken en uit hun nest komen. Over het algemeen zitten ze hoog in de bomen, dus een verrekijker komt goed van pas! Optioneel: canopy walk (1.5 u).

Dag 4 tot 5 - Lake Kivu

Na het ontbijt reizen we naar Kibuye, een stad gelegen op de oostelijke oever van het Kivu meer. U kunt beslissen om de Ndaba Falls te bezoeken of een mooie wandeling te maken door de stad. De volgende dag geniet u van de rust aan het meer. U kan kiezen om deel te nemen aan de optionele activiteiten of te relaxen in de lodge. Optioneel: kajakken, Congo Nile Trail.

Vol pension
Lake Kivu

Dag 6 - Volcanoes Nationaal Park

Na het ontbijt zetten we de reis verder naar het Volcanoes National Park, de thuisbasis van de berggorilla. We overnachten aan de rand van het vulkanische regenwoud. Vanuit uw kamer ziet u zelfs de machtige piek van Mt. Sabinyo.

Dag 7 - Gorilla trektocht

Vandaag heeft u de keuze uit drie activiteiten:

 1. Gorilla Trektocht: vanuit de lodge rijdt u ong. 30 min. naar het Office Rwandais du Tourisme et Des Parc Nationaux (ORTPN). Hier wordt u in groepen verdeeld, krijgt u een briefing en rijdt u naar het startpunt van de trektocht, in een dichtbegroeid regenwoud. U zal stevig moeten klimmen over modderige paden. Een goede fysieke conditie is dus vereist. Eenmaal bij de gorilla’s mag u er een uur bij blijven, een fantastische ervaring!
 2. Dian Fossey Tomb Trail: deze tocht brengt u van het Karisoke Research Camp naar Volcanoes NP en gaat langs het graf van Dian Fossey, een Amerikaanse dierkundige die jarenlang gorillagroepen observeerde in de bergwouden van Rwanda. Ook hier dienen heuvels beklommen te worden, dus een degelijke fysieke conditie is nodig.
 3. Golden Monkey Tracking: ondanks hun grote aanwezigheid, zijn Golden Monkeys schuw en ontzettend snel. Tijdens deze tocht zijn een fototoestel en verrekijker dus handig. Elke trektocht is weer anders in duurtijd en moeilijkheidsgraad, afhankelijk van de locatie van de aapjes.

 

Dag 8 - Akagera Nationaal Park

Vertrek naar Akakera Nationaal Park, in het noordoosten van Rwanda aan de grens met Tanzania. Het park is 2500 km² groot en kent een grote diversiteit aan landschappen en wilde dieren. Het is een paradijs voor nijlpaarden, olifanten, wildebeesten, antilopen, giraffen, zebra’s, leeuwen, luipaarden en bijzondere watervogels.

Dag 9 - Safari Akagera NP

’s Morgens maakt u een bootsafari op de Ihema rivier. U vaart langs kuddes nijlpaarden en krokodillen. In de namiddag gaan we op safari in het park.

Dag 10 - Nyamata - Kigali

Vandaag maken we kennis met de zwartste bladzijde uit Rwanda’s geschiedenis: de genocide. We zullen eerst de Nyamata genocide memorial kerk bezoeken in het stadje Nyamata. De Hutu’s zochten hier een veilige schuilplaats in de kerk maar ze kwamen bedrogen uit: ongeveer 10.000 mensen zijn hier vermoord tussen 14 en 19 April 1994. Daarna bezoeken we het genocide monument in Kigali.

In Kigali genieten we nog van een afscheidsdiner alvorens we naar de luchthaven worden gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam of Brussel.

Nyamata - Kigali

v.a.
p.p.

€ 3.150Andere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

 • Luchthaventransfers
 • transport in 4x4 Landcruiser met pop-up dak voor de beste safari-ervaring
 • Engelstalige/Oegandese chauffeur/gids
 • alle overnachtingen op basis van vol pension (behalve dag 1)
 • maaltijden zoals vermeld in programma
 • entreegeld voor de nationale parken
 • activiteiten zoals vermeld in het programma
 • keuze uit 3 activiteiten op dag 6 (1 Gorilla Permit per persoon of Dian Fossey Tomb Trail of Golden Monkey Tracking)
 • 1 chimpansee permit per persoon


Exclusief

 • Internationale vluchten
 • visumkosten
 • overige maaltijden en dranken
 • optionele activiteiten
 • gids
 • drager tijdens gorilla trektocht
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • annulatie- en bijstandsverzekering

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo