Header
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Rwanda Hoogtepunten

Dag 1 - Kigali

Bij aankomst op de luchthaven van Kigali wordt u verwelkomd door een Live To Travel vertegenwoordiger. Transfer naar het hotel (15 min.).

Dag 2 - Kigali - Nyungwe Forest NP

De rondreis start vandaag naar het Nyungwe Forest, één van de grootste bossen in Oost en Centraal Afrika. Het tropische regenwoud kent vele flora en fauna soorten. Naast de 13 verschillende apensoorten is het ook een  paradijs voor vogelliefhebbers. Met 310 verschillende vogelsoorten, waarvan 26 endemische vogels, is Nyungwe nog één van de grootste onontdekte vogelbestemmingen in Afrika. De lodge ligt op de top van een berg met uitzicht over het tropische regenwoud en Lake Kivu in de verte.

Dag 3 - Chimpansee trektocht

Vroeg vertrek om 4u30 naar Cyamudongo Forest of Uwinka voor de chimpansee trektocht. U ziet de apen ontwaken en uit hun nest komen. Over het algemeen zitten ze hoog in de bomen, dus een verrekijker komt goed van pas! Optioneel: canopy walk (1u30min.).

Dag 4 tot 5 - Lake Kivu

Na het ontbijt reist u naar Kibuye, gelegen op de oostelijke oever van het Kivu meer. Indien gewenst kan u een boottocht maken op het meer. De volgende dag kan u kiezen om deel te nemen aan de optionele activiteiten of te relaxen in de lodge. Optioneel: kajakken of bezoek aan Ndaba Falls.

 

Vol pension
Lake Kivu

Dag 6 - Volcanoes Nationaal Park

Na het ontbijt zet u de reis verder naar het Volcanoes National Park, de thuisbasis van de berggorilla. U overnacht aan de rand van het vulkanische regenwoud. Vanuit uw kamer ziet u zelfs de machtige piek van Mt. Sabinyo.

Dag 7 - Gorilla trektocht

Vandaag heeft u de keuze uit drie activiteiten:

 1. Gorilla Trektocht: vanuit de lodge rijdt u ong. 30 min. naar het Office Rwandais du Tourisme et Des Parc Nationaux (ORTPN). Hier wordt u in groepen verdeeld, krijgt u een briefing en rijdt u naar het startpunt van de trektocht, in een dichtbegroeid regenwoud. U zal stevig moeten klimmen over modderige paden. Een goede fysieke conditie is dus vereist. Eenmaal bij de gorilla’s mag u er een uur bij blijven, een fantastische ervaring!
 2. Dian Fossey Tomb Trail: deze tocht brengt u van het Karisoke Research Camp naar Volcanoes NP en gaat langs het graf van Dian Fossey, een Amerikaanse dierkundige die jarenlang gorillagroepen observeerde in de bergwouden van Rwanda. Ook hier dienen heuvels beklommen te worden, dus een degelijke fysieke conditie is nodig.
 3. Golden Monkey Tracking: ondanks hun grote aanwezigheid, zijn Golden Monkeys schuw en ontzettend snel. Tijdens deze tocht zijn een fototoestel en verrekijker dus handig. Elke trektocht is weer anders in duurtijd en moeilijkheidsgraad, afhankelijk van de locatie van de aapjes.

 

Dag 8 - Akagera Nationaal Park

Vertrek naar Akakera Nationaal Park, in het noordoosten van Rwanda aan de grens met Tanzania. Het park is 2500 km² groot en kent een grote diversiteit aan landschappen en wilde dieren. Het is een paradijs voor nijlpaarden, olifanten, wildebeesten, antilopen, giraffen, zebra’s, leeuwen, luipaarden en bijzondere watervogels.

Dag 9 - Safari Akagera NP

’s Morgens maakt u een bootsafari op de Ihema rivier. U vaart langs kuddes nijlpaarden en krokodillen. In de namiddag gaat u op safari in het park.

Dag 10 - Nyamata - Kigali

Vandaag rit naar Kigali met lunchbox. Bezoek aan de Nyamata Genocide Memorial Church en het Genocide Memorial and Education Centre, dat in het teken staan van de Rwandese genocide in 1994. Afscheidsdiner in Hotel des Mille Collines. Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Nyamata - Kigali

v.a.
p.p.

€ 4.955

promoAndere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

 • Luchthaventransfers.
 • Transport in 4x4 Landcruiser met pop-up dak voor de beste safari-ervaring.
 • Alle overnachtingen op basis van vol pension (behalve dag 1).
 • Alle activiteiten volgens programma.
 • Entreegeld voor de nationale parken.
 • 1 chimpansee permit per persoon.
 • Oegandese Engelstalige gids/chauffeur.


Exclusief

 • Keuze uit 3 activiteiten op dag 7:
  • Gorilla trektocht (incl. permit)
  • Dian Fossey Tomb Trail
  • Golden Monkey Tracking
 • vluchten
 • overige maaltijden, dranken, optionele activiteiten, persoonlijke uitgaven, fooien, visumkosten, reisverzekering

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo