Header
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Rwanda Hoogtepunten

Dag 1 - Kigali

Bij aankomst op de luchthaven van Kigali wordt u verwelkomd door een Live To Travel vertegenwoordiger. Transfer naar het hotel. 

Dag 2 - Nyungwe Forest NP

De reis start met een bezoek aan het Genocide Memorial, dat in het teken staat van de Rwandese genocide in 1994; dit laat ongetwijfeld een diepe indruk op u na. De reis gaat verder naar het Nyungwe Forest, één van de grootste bossen van Oost- en Centraal Afrika. Naast de 13 verschillende apensoorten is het met 310 verschillende vogelsoorten een paradijs voor vogelliefhebbers. De lodge ligt op de top van een berg met zicht op het regenwoud en Lake Kivu. 

Dag 3 - Chimpansee trektocht

Vroeg vertrek naar Cyamudongo Forest of Uwinka voor de chimpansee trektocht. U ziet er de mensapen ontwaken en uit hun nest komen. Over het algemeen zitten ze hoog in de bomen, dus een verrekijker komt goed van pas! Optioneel: canopy walk (1u30min.), waar u via hangbruggen wandelt boven het park. 

Dag 4 tot 5 - Lake Kivu

Na het ontbijt reist u naar Kibuye, gelegen op de oostelijke oever van het Kivu meer. Indien gewenst kan u een boottocht maken op het meer. De volgende dag kan u kiezen om deel te nemen aan de optionele activiteiten of te relaxen in de lodge. Optioneel: kajakken of bezoek aan Ndaba Falls.  

 

Vol pension
Lake Kivu

Dag 6 - Volcanoes Nationaal Park

Na het ontbijt zet u de reis verder naar het Volcanoes National Park, de thuisbasis van de berggorilla. U overnacht aan de rand van het vulkanische regenwoud. Vanuit uw kamer ziet u zelfs de machtige piek van Mt. Sabinyo. 

Dag 7 - Gorilla trektocht

Vandaag heeft u de keuze uit drie activiteiten:

 1. Gorilla Trektocht: vanuit de lodge rijdt u naar het startpunt van de trekking, hier wordt u in groepen verdeeld en gebrieft. U zal stevig moeten klimmen over modderige paden. Een goede fysieke conditie is dus vereist. Eenmaal bij de gorilla’s blijft u een uur in hun gezelschap.
 2. Dian Fossey Tomb Trail: deze tocht brengt u van het Karisoke Research Camp naar Volcanoes NP en gaat langs het graf van Dian Fossey, een Amerikaanse dierkundige die jarenlang gorillagroepen observeerde in de bergwouden van Rwanda. Ook hier is het heuvelachtig, dus een degelijke fysieke conditie is nodig.
 3. Golden Monkey Tracking: ondanks hun grote aanwezigheid, zijn Golden Monkeys schuw en ontzettend snel. Tijdens deze tocht zijn een fototoestel en verrekijker dus handig. Elke trektocht is weer anders in duurtijd en moeilijkheidsgraad, afhankelijk van de locatie van de aapjes.

 

Dag 8 - Akagera Nationaal Park

Vertrek naar Akagera Nationaal Park, in het noordoosten van Rwanda aan de grens met Tanzania. Het park is 2.500 km² groot en kent een grote diversiteit aan landschappen en wilde dieren. 

Dag 9 - Akagera Nationaal Park

U gaat vandaag een hele dag op safari in het park. Akagera is niet alleen de thuis van de Big Five, u treft er ook nijlpaarden, wildebeesten, antilopen, giraffen, zebra’s en bijzondere watervogels aan. 

Dag 10 - Kigali

’s Morgens maakt u een bootsafari op de Ihema rivier. U vaart langs kuddes nijlpaarden en krokodillen. Daarna rit naar Kigali met lunchbox en ‘s avonds afscheidsdiner in Hotel des Mille Collines. Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht. 

Kigali


Andere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

 • Luchthaventransfers
 • Alle overnachtingen op basis van vol pension (behalve dag 1)
 • Transport door Engelstalige gids/chauffeur van dag 2 tot 10 in minibus met pop-up dak voor de beste safari-ervaring
 • Activiteiten zoals beschreven in het programma
 • Entreegelden voor de nationale parken
 • 1 chimpansee permit per persoon


Exclusief

 • Keuze uit 3 activiteiten op dag 7:
  • Gorilla trektocht (incl. permit)
  • Dian Fossey Tomb Trail
  • Golden Monkey Tracking
 • vluchten
 • overige maaltijden, dranken, optionele activiteiten, persoonlijke uitgaven, fooien, visumkosten, reisverzekering

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen