Header
Silhouette
Zanzibar
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Landinformatie Zanzibar

Introductie

De Zanzibar-archipel, gekend als de kruideneilanden, bestaat uit het grootste eiland Unguja (Zanzibar), Pemba en kleinere eilanden zoals Mnemba, Tumbatu en Mafia. De eilanden liggen voor de kust van Tanzania, waartoe ze ook behoren. De kleurrijke geschiedenis van het eiland liet een cultureel en historisch erfgoed na dat duidelijk merkbaar is in de historische stad Stone Town. Het Jozani Forest is de enige plek ter wereld  waar de rode colobus apen wonen. Een perfecte mix van Afrikaanse charme, de exotische sfeer van het Midden-Oosten, buitengewoon mooie stranden, romantische hotels en een gevarieerd aan excursies zoals kruidentours en duiktochten, maken van dit paradijs een ideale bestemming voor huwelijksreizen of om enkele dagen uit te rusten na een safari.

Klimaat

Zanzibar heeft een tropisch klimaat. Het is er het hele jaar door warm en vochtig.

Het eiland heeft ook twee regenseizoenen. Het Masika regenseizoen loopt van maart tot mei en gaat gepaard met hevige regenbuien afgewisseld met helder en zonnig weer. De korte Mvuli regenperiode in november gaat gepaard met lichte regenbuien in de ochtend.

Warme temperatuur
Zachte temperatuur
Koude temperatuur

Kies een stad

Location marker {{city.place}}

{{climateInfo.month}}

{{climateInfo.data.min}}°C
{{climateInfo.data.max}}°C
Temperature type
Rain
{{climateInfo.data.rain}}/mm
{{climateInfo.data.sun}}u zon/dag
Sun

Geen klimaat tabel beschikbaar.

Tijdzone

In Zanzibar is het in onze winter twee uur later en in onze zomer een uur later dan in België.

Visum & paspoort

Reisformaliteiten: internationaal paspoort, geldig tot minimum 6 maanden na terugkeer.

Visum: verplicht. Aanvragen voor vertrek bij de Tanzaniaanse ambassade of bij aankomst in de luchthaven van Zanzibar (USD 50).

Vertrektaks: USD 49 per persoon ter plaatse te betalen op de luchthaven. Tarief onder voorbehoud.

Betaalmogelijkheden

De lokale munteenheid is de Tanzaniaanse Shilling. U kan ter plaatse geld wisselen in banken en wisselkantoren. De meest courante betaalwijze is cash. Bank en kredietkaarten worden hoe langer hoe meer gebruikt maar meestal in grote warenhuizen, supermarkten en internationale hotels. Voor betaling met kredietkaarten wordt een extra kost van 5% aangerekend. De bankautomaten werken goed,  men kan er lokale munt afhalen met Visa (met American Express en Master Card stellen zich vaak problemen). 

Gezondheid

Gele koorts: Het risico op gele koorts transmissie is zeer laag. GELE KOORTS vaccinatie is niet strikt aanbevolen voor reizigers naar Tanzania. Nochtans, zelfs bij een vlucht rechtstreeks uit Europa, als er geen medische contra-indicatie bestaat, blijft het momenteel aangeraden om het vaccin toe te dienen zowel voor Tanzania zelf, als voor Zanzibar. Indien u vanuit een ander land vertrekt (zelfs na korte transit in de luchthaven), waar gele koorts kan voorkomen (Afrika, Zuid-Amerika) is vaccinatie officieel vereist, en dit vanaf de leeftijd van 1 jaar.

Malaria: Op de eilanden Zanzibar en Pemba is er malariarisico, maar in veel mindere mate. Op Zanzibar en Pemba kan men preventief malariatabletten innemen, of kiezen voor enkel antimugmaatregelen tussen zonsondergang en zonsopgang. Bij koorts ook steeds aan de mogelijkheid van malaria denken! Naast medicijnen blijft de beste bescherming u ’s avonds in te smeren met een insectenwerend middel, na zonsondergang een lange broek en shirt met lange mouwen aan te trekken en te slapen onder een muskietennet.
Dengue en chikungunya (knokkelkoortsen) kunnen voorkomen. Preventie = antimugmaatregelen toepassen overdag.

Vaccinaties: Op reis gaan is een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de Tetanus-, Difterie-, Kinkhoest-, Mazelen- en Poliovaccinatie. Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen Hepatitis A beschermd zijn. Vaccinatie tegen buiktyfus kan overwogen worden voor avontuurlijke reizen in slechte hygiënische omstandigheden. In vele omstandigheden dient vaccinatie tegen Hepatitis B ook te worden overwogen. Dit alles dient individueel met uw huisarts of de arts van het reisadviescentrum te worden besproken. Voor meer informatie raadpleeg de ITG brochure via http://www.reisgeneeskunde.be of contacteer het Instituut voor Tropische Geneeskunde, Kronenburgstraat 43/3, 2000 Antwerpen of consulteer hun informatieve webpagina’s op http://www.itg.be 

Verder moet elke reiziger zichzelf beschermen tegen de sterke zon. Draag losse, lichte kledij en bescherm je hoofd met een hoed of pet. Een zonnecrème met hoge factor is geen overbodige luxe. Het warme weer zorgt er voor dat je ongemerkt meer vocht verliest dan je zelf opmerkt. Om uitdroging te voorkomen is het belangrijk om voldoende te drinken en extra zout te eten. Neem ook een reisapotheek mee met middeltjes tegen koorts, pijn en buikloop. Ontsmettingsalcohol en steriel verband zijn handig om wonden te ontsmetten en verzorgen.

Veiligheid

Zanzibar is een veilig eiland om te reizen. Het wordt wel aangeraden om na zonsondergang niet over straat te lopen. Op drukke plaatsen, in steden en aan de straatkant moet u extra waakzaam zijn voor pickpockets. U neemt beter geen waardevolle spullen mee.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is verboden en strafbaar.

Fotografie

Het is verboden om militaire installaties, luchthavens, bruggen en overheidsgebouwen te fotograferen. Indien u mensen wenst te fotograferen vraagt u best eerst hun toestemming.

Kledij

In Zanzibar is 95%  van de bevolking moslim. Discrete kledij wordt aangeraden en erg op prijs gesteld in de typische toeristische locaties zoals stranden en zwembaden.

Telefoon

Zanzibar beschikt over een goed telefoonnetwerk. 

Internet

De meeste hotels bieden internetfaciliteiten aan en er zijn talrijke internetcafés aanwezig in het hele land. 

Transport

De grotere wegen zijn in vrij goede staat, secundaire wegen zijn vaak niet geasfalteerd en bevatten putten. Indien u zelf wenst te rijden dient u te beschikken over een internationaal rijbewijs. Na zonsondergang rondrijden wordt afgeraden. 

Feestdagen

Elektriciteit

In Zanzibar gebruiken ze andere stopcontacten dan in België. Het is aangewezen om een wereldstekker te voorzien. 

Taal

De officiële talen zijn Engels en Swahili. 

Verzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt. Zo niet, wordt aangeraden om een extra verzekering af te sluiten (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand). 

Ambassades

Ambassade Tanzania 

Adres:                   F. D. Rooseveltlaan 72

1050 ELSENE

Minister:               Agnes Richard KAYOLA

Telefoon:              +32 2 640 65 00

E-mail:                   tanzania@skynet.be

Website:               http://www.tanzaniaembassy-us.org 

Terug naar boven

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen