Header
Silhouette
Zuid-Afrika
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Steden in Zuid-Afrika

Augrabies

Augrabies

Het Nationaal park Augrabies is een van de kleinere nationale parken van Zuid-Afrika. Hoewel de 56 meter hoge waterval in de Oranjerivier de grote attractie van het park is, wordt er door toeristen ook in het gebied eromheen naar wild gekeken. De oorspronkelijke Hottentotinwoners hebben de waterval Aukoerebis gedoopt; dit betekent "plaats van grote lawaai". Het is van deze naam dat de trekboeren de naam Augrabies hebben afgeleid. Diamanten worden wijdverspreid aangetroffen langs de Oranjerivier, en er is een legende dat de grootste vondst diamanten in de wereld zal worden gevonden in het kolkgat dat door erosie aan de voet van de waterval gevormd is.

Cradock

Cradock

Cradock is een plaats in de Zuid-Afrikaanse provincie Oost-Kaap. Cradock telt ongeveer 37.000 inwoners.

Darling

Darling

Darling (Langfontein) is een stadje met 1073 inwoners, in de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap. Darling behoort tot de gemeente Swartland dat onderdeel van het district Weskus is.

Durban

Durban

Durban is een Zuid-Afrikaanse stad in de gemeente eThekwini, provincie KwaZoeloe-Natal. De gemeentenaam is tevens de Zoeloenaam voor Durban. De stad zelf telt bijna 600.000 inwoners, terwijl er ruim drie miljoen mensen in de grootstedelijke gemeente eThekwini wonen, waaronder een grote Indiase gemeenschap. Durban is dankzij de aantrekkelijke stranden en het subtropische klimaat een geliefde Zuid-Afrikaanse vakantiebestemming. De haven is een van de grootste natuurlijke havens van de wereld.

Graaff-Reinet

Graaff-Reinet

In het zuidoosten van de Grote Karoo ligt het fraaie stadje Graaff Reinet, door zijn eigen bewoners het juweel van de Karoo genoemd. Het is de op drie na oudste stad van Zuid-Afrika. Het stadje heeft meer dan 200 nationale monumenten binnen zijn grenzen, een aantal dat door geen enkele andere stad in Zuid-Afrika wordt overtroffen. Het merendeel daarvan bestaat uit particuliere woonhuizen, waarvan de meeste prachtig gerestaureerd zijn. Helaas kun je ze niet allemaal bezoeken, maar ze zijn natuurlijk wel van buiten te bewonderen. Dat geldt ook voor het voormalige Sobukwe Huis, het woonhuis van Robert Sobukwe, de oprichter van het Pan African Congress (PAC). Sobukwe werd als leider van demonstraties tegen ondermeer de pasjeswet in begin jaren '60 opgepakt en op Robbenisland in eenzame opsluiting gevangen gezet.

Midden in het centrum ligt het oude Drostdy hotel uit 1806 (hoek Kerk- en Pastoriestraat). Deze Drostdy werd ontworpen door Louis Thibault uit Kaapstad. Hij kwam echter niet zelf uit Kaapstad over om toezicht te houden op de bouw en zijn ontwerp werd dan ook niet nauwkeurig uitgevoerd. Achter het hotel ligt Stretch's Court, een complex huisjes uit het midden van de 19e eeuw voor zwarte arbeiders en bevrijde slaven.

Om Graaff Reinet heen ligt het Camdeboo National Park, dat bestaat uit de Valley of Desolation (ofwel de Vallei der Verlatenheid) het Karoo Nature Reserve. De Valley of Desolation is een vallei met rotskolommen die tot meer dan 120 meter uit het dal oprijzen. De rotskolommen zijn het resultaat van een combinatie van vulkaanactiviteit, versteende magma en erosie van zo'n 160 miljoen jaar. Er is een korte wandelroute die langs verschillende uitzichtpunten leidt. Het is een echte aanrader om (mits het helder weer is) de prachtige zonsondergang te bewonderen.

Grahamstown

Grahamstown

Grahamstad is een plaats in de Zuid-Afrikaanse provincie Oost-Kaap. Grahamstad telt ongeveer 50.000 inwoners. In Grahamstad bevindt zich de oudste universiteit van Oost-Kaap, de Rhodes-universiteit.

Hartenbos

Hartenbos

Hazyview

Hazyview

Het plaatsje Hazyview dankt zijn naam aan de nevel die het gebied, vooral in de zomer, vaak bedekt. Op ca. 12 km van het Krugerpark is het een ideale uitvalsbasis om het meest bekende wildreservaat van Zuid-Afrika te bezoeken. Het dorpje ligt in een landschappelijk mooie omgeving - niet ver van de Panorama route - en ook vindt u er bananenplantages, waar hier de ideale klimaatomstandigheden voor bestaan. Hazyview zelf heeft een aantal leuke winkelcentra en er is een kleine markt waar fruit en goederen aan de lokale bewoners worden verkocht.

Hermanus

Hermanus

Hermanus wordt ook wel de kraamkamer van Zuid-Afrika genoemd. Met een baai die zeer diep blijft tot aan de wal vormt dit gebied een ideale plaats voor walvissen uit Antartica om tussen juni en december hun jongen ter wereld te brengen en (opnieuw) te paren. Vanaf de haven loopt een 10 kilometer lang wandelpad rondom Walker Bay naar Grotto strand. Er zijn een aantal punten vanwaar vaak walvissen worden gezien zoals: Dreunkrans, Windsor Bay, Gearing's Point, de oude haven, de gang, Sievers punt, Kwaaiwater, Voëlklip en Grotto. In het museum in de oude haven wordt het locale vissersleven tentoongesteld. Er is een onderwatermicrofoon waarmee de tonen van aanwezige walvissen worden opgevangen. Zijn die er niet, dan komen de geluiden van een bandje.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur en 14.00 tot 17.00 uur. Zondags gesloten.

U kunt een uitstap maken naar het nabij gelegen Grootbos Nature Reserve, een prachtig natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen. Vanuit Hermanus kunt u naar Gansbaai rijden, een klein plaatsje op ongeveer 35 minuten rijden.

Hiervandaan vertrekt een spectaculaire excursie: kooiduiken. Tijdens deze spannende excursie vertrekt u 's ochtends vroeg op een boot en vaart u naar het zogenaamde Shark Alley, de plek waar regelmatig witte haaien zwemmen. Aan de boot zit een stalen kooi gemonteerd en met een aantal waaghalzen tegelijk gaat u, met een wetsuite aan en duikbril op, de kooi in. Zodra er een haai vlakbij de kooi zwemt roept de kapitein van de boot dat u onderwater moet duiken en met een beetje geluk drijft u oog in oog met het angstaanjagende beest! Na enige tijd vaart de boot terug en is er tijd voor een lichte maaltijd. Uiteraard wordt de video van de dag nog even bekeken en staat u weer veilig aan land! Indien gewenst kunt u deze optionele excursie van te voren boeken of zelf ter plaatse regelen.

Hluhluwe

Hluhluwe

Het dorp Hluhluwe is een goede uitvalsbasis om de verschillende wildparken in de omgeving te bezoeken. Het dorp ligt net van de N2 snelweg af, vlakbij het Ubizane Wildlife Reserve, Bonamanzi private game reserve en het Hluhluwe-Umfolozi Park. In Hluhluwe vindt u een benzine station, een toeristenbureau (035 562 0353) met informatie over verschillende accommodaties en attracties in de omgeving, banken en een aantal winkeltjes. Zeker de moeite van een bezoekje waard is Ilala Weavers, op ca. 5 minuten rijden van het dorp, een centrum dat voor redelijke prijzen traditionele 'arts & crafts' verkoopt. Bij Ilala Weavers vindt u ook Savannah Restaurant, dat geopend is voor ontbijt, lunch en diner. Ca. 14 km ten zuiden van Hluhluwe ligt het themapark 'Dumazulu Traditional Village', waar Zulu dansen, bierbrouwen, speer- en mandenmaken te zien zijn.

Hoedspruit

Hoedspruit

Hoedspruit ligt aan de rand van het Krugerpark. Vanaf deze plaats is een aantal privé-parken goed bereikbaar waaronder Thornybush, Sabie Sands en Klaserie. Bovendien is hier goed zichtbaar hoe de Drakensbergen van Mpumalanga eindigen. Op deze scheidingslijn liggen de natuurwonderen die gezamenlijk de Panoramaroute vormen.

Johannesburg

Johannesburg

Het economische hart van Zuid-Afrika. Een levendige metropool waar u nog steeds een verschil kunt zien tussen het rijke centrum en de arme townships. Wij raden u aan om absoluut een bezoek te brengen aan het Apartheidmuseum. Dit museum is misschien wel het meest interessante en aangrijpende museum van heel Zuid-Afrika. Soweto (South Western Township) is de meest bekende township van Zuid-Afrika. Highlights: Hector Pieterson Memorial, voormalige huis van Nelson Mandela, bezoek aan een lokale Shebeen e.a. Een hele bijzondere manier om Soweto te verkennen is per fiets.

Kaapstad

Kaapstad

Kaapstad is de hoofdplaats van de provincie West-Kaap en is het wetgevend centrum van Zuid-Afrika. De stad maakt deel uit van de gemeente Kaapstad, die ongeveer 2,9 miljoen inwoners heeft. Kaapstad is samen met Pretoria (uitvoerende macht) en Bloemfontein (rechterlijke macht) een van de hoofdsteden van Zuid-Afrika. Het is na Johannesburg de grootste stad van het land.

De stad, gelegen in de zuidwestelijkste punt van Zuid-Afrika, was oorspronkelijk een verversingspost voor Nederlandse schepen die op weg waren naar Oost-Afrika, Indië of het Verre Oosten. Het was daarnaast een van de eerste permanente Europese nederzettingen ten zuiden van de Sahara. De Nederlanders in dienst van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie maakten hier voor het eerst contact met de leider van de Goringkhoina in 1652.

Van een kleine havenstad groeide Kaapstad uit tot de grootste stad van Zuid-Afrika, maar raakte deze plaats kwijt aan Johannesburg in 1887 door de goudkoorts naar de Witwatersrand. Bij de volkstelling uit 2001 bleek dat Kaapstad de grootste Afrikaanssprekende gemeenschap was van Zuid-Afrika met 1,2 miljoen mensen.

Dankzij de natuur en de ligging aan de voet van de beroemde Tafelberg, is Kaapstad een populaire internationale bestemming voor toeristen.

Kirkwood

Kirkwood

Kleine Karoo

Kleine Karoo

Knysna

Knysna

Knysna, het kuststadje dat bekend staat om zijn lekkere oesters. De Knysna-lagune wordt gezien als de juweel van de Tuinroute. Deze lagune ontvangt tweemaal per dag voedselrijk water uit de Indische Oceaan en wordt gevoed met zoet water van de Outeniqua-bergen. De toegang vanaf de lagune naar de oceaan is heel smal, een gevaarlijk punt voor schepen. De enorme kracht van het water op de oceaan heeft al talloze schepen doen vergaan. De smalle ingang komt vanwege twee rotsen aan weerszijden van de lagune die als het ware de wacht houden over de doorgang naar de oceaan. Deze rotsen zijn beroemd geworden als de Knysna Heads. Het mooiste uitzicht over dit voorgebergte is te zien vanaf het einde van de weg dicht langs de oostelijke oever van de lagune (sla de George Rex Drive in), vanaf de parkeerplaats loopt een leuk wandelpad. Een andere mogelijkheid is een excursie maken naar het Featherbed Nature Reserve. Het is alleen per boot mogelijk om in dit reservaat te komen. De boot vertrekt bij de ferry niet ver van het Waterfront. De excursie duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur waarbij bezoekers per trein naar boven worden genomen en wandelend terug kunnen gaan.

Matjiesfontein

Matjiesfontein

Messina

Messina

Mier

Mier

Montagu

Montagu

Het wijnstadje Montagu is gelegen op de bekende Route62 en is vooral bekend om de thermische baden en de lekkerste desertwijnen uit deze prachtige regio. Voor wandelaars heeft Montagu overigens diverse wandeltochten te bieden, zoals de Lovers Walk en de Cogman's Kloof Trail. Niet te vergeten is het ritje met Montagu Tractor Rides dat sinds 1985 een populaire attractie is geworden. Op de protea-kwekerij worden elke woensdag en zaterdag trips georganiseerd die u per tractor naar de toppen van de Langebergen brengen. Mooie uitzichten, een beetje avontuur en de bijzondere protea maken deel uit van deze tour.

Mosselbaai

Mosselbaai

Mosselbaai is gezegend met een prachtig klimaat. Op Hawaii na heeft dit stadje aan de Indische Oceaan de meeste zonuren. Aan de de westkant van het dorp ligt The Point waar golven hun weg zoeken over de rotsachtige kustlijn. Hier staat de vuurtoren genaamd St. Blaize Lighthouse en vindt u de Cape St. Blaize Grot waar Khoi San mensen in vroeger tijd een onderkomen vonden.

Vanuit de haven van Mosselbaai in het centrum van het dorp vertrekken elk uur boten naar Seal Island; een rots in de baai waar een kolonie zeehonden leeft. In dezelfde baai ziet u overigens ook de olie-opslagtanks en de gasraffinaderij van Mossgas. De postkantoorboom (Post Office Tree) bij het Bartolomeu Dias complex heeft in het verleden een belangrijke rol in de communicatie gespeeld. Voorbijvarende schepen lieten hierin boodschappen voor elkaar achter. Overigens staan in Mosselbaai de eerste Europese voetstappen. In 1488 is de Portugees Vasco da Gama hier van boord gegaan om te onderhandelen met de lokale Khoi San.

Een prachtige wandelroute boven de oceaan vertrekt ook in Mosselbaai. De St. Blaize Trail loopt 14 kilometer lang langs de kliffen en rotsen van deze prachtige kust. Het pad is goed gemarkeerd met witte vogels en eindigt in Dana Bay. Het is handig om vanaf hier vervoer terug te regelen. Deze wandeling begint op de marina, helemaal aan het einde van het dorp. In feite blijft u alsmaar rechtdoor rijden en komt dan langs een camping op de marina. Achter het grote hotel is een parkeerplaats vanwaar u de rotsen naar boven ziet verschijnen. Hier begint de wandeling. Al snel komt u langs een oude Khoi Khoi grot. Pas wel op, soms is het pad glibberig.

Nelspruit

Nelspruit

Op de grens van het hoog- en laagveld, nabij het Krugerpark ligt Nelspruit. De stad is een belangrijk voorzieningscentrum voor de streek en beschikt over een heel aantal shoppingcentra. Onderweg vanuit Phalaborwa richting Nelspruit kunt u een aantal highlights van de panoramaroute bezichtingen. De panorama route biedt mooie Bergen, talrijke watervallen, adembenemende landschappen en een weelderige flora en fauna. Highlights van de panoramaroute zijn: Blyde Rivier Canyon, Bourke’s luck potholes, Mac Mac Watervallen, God’s Window, Three Rondavels, Pelgrim’s Rest. Ook kunt u vanuit Nelspruit een bezoek brengen aan het Kruger Park.

Nieuwoudtville

Nieuwoudtville

Oudtshoorn

Oudtshoorn

Oudtshoorn is de hoofdstad van de Kleine Karoo en het centrum van de struisvogelteelt in Zuid-Afrika. Het is gelegen in een vruchtbaar dal met veel open vlaktes en omringd door de Swartbergen in het noorden en de Outeniqua bergen in het zuiden. Excursies: Cango Ostrich Farm, Cango grotten, Swartberg Pass, Prince Albert.

Vanuit het nabij gelegen Buffelsdrift Game Lodge kunt u een aantal bijzondere activiteiten en excursies maken, zoals deelnemen aan een olifanten programma (optioneel)! De ervaren rangers van Buffelsdrift zullen u honderduit vertellen over deze gigantische landzoogdieren. Vooral de kinderen zullen het voeren van de olifanten na afloop van de “Elephant Educational” fantastisch vinden. Vanuit een andere accommodatie in de buurt (De Zeekoe) vertrekken wandelexcursies met stokstaartjes! Deze dient u wel van te voren te reserveren, en kinderen onder 10 jaar kunnen helaas niet mee op de excursie.

Plettenberg Bay

Plettenberg Bay

Polokwane

Polokwane

Port Elizabeth

Port Elizabeth

Port Elizabeth is een grote kuststad aan het begin van de Tuinroute en rijk aan historische, architectonische en culturele bijzonderheden. Excursies: Township Tour, King’s Beach, Humewood Beach en Hobie Beach.

Pretoria

Pretoria

Een compacte, rustige stad ver weg van de grote drukte. Pretoria staat bekend als de stad van de jacaranda's. Deze paarskleurende bomen geven de stad een fraai uiterlijk in de maanden september en oktober. Daarnaast is Pretoria de hoofdstad van Zuid-Afrika, de stad waar de Parlementsgebouwen zich bevinden en het Parlement de helft van het jaar daadwerkelijk zetelt. De andere helft van het jaar wordt er vergaderd in Kaapstad. De centrale figuur in Pretoria is Paul Kruger die president van de Zuid Afrikaanse Republiek was van 1883-1901. Op het Kerkplein staat zijn standbeeld. Op het Kerkplein staat zijn standbeeld. Zijn woonhuis staat verderop aan de Kerkstraat en is nu een museum. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur. Zon- en feestdagen van 11.00 tot 16.00 uur. Aan de rand van de stad liggen de botanische tuinen waar planten en bomen uit heel Zuid-Afrika te zien zijn. De botanische tuin is onderdeel van de South African National Botanical Garden organisatie waartoe Kirstenbosch in Kaapstad ook behoort. U kunt de tuinen van zonsopgang tot zonsondergang bezoeken. In het zuidelijke gedeelte van de stad staat het Voortrekkersmonument, een imposant massief gebouw waar verschillende belangrijke documenten worden bewaard die betrekking hebben op landaankoop uit de vorige eeuw. Daarnaast geeft het museum een overzicht van de grote trek en de bijbehorende problemen van Afrikaanse boeren.

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 16.45 uur. Zondag van 11.00 tot 16.45 uur.

Queenstown

Queenstown

Queenstown ligt aan de voet van de Hangklip berg in een gebied dat bekend staat om zijn adembenemende landschappen. U vindt er een aantal boerderijen, natuurreservaten en de Bongola Dam, ideaal voor watersporten. Het militaire verleden van de stad ontdekt u in het Queenstown en Frontier Museum. De Art Gallery en Walter Everitt Sunken Garden zijn ook een bezoekje waard. 

Robertson

Robertson

Robertson is de laatste jaren uitgegroeid tot een nieuwe mondaine wijnstreek van Zuid Afrika. et dorp ligt omgeven door de bergen waardoor de kleuren elk uur van de dag anders zijn. De warmte is er tijdens zomerdagen loom, in de winter kan er een bijtende kou hangen. Al rijdend naar Robertson zie je langzaam de lage Karoo vegetatie opkomen. De droogte is ook hier gesprek van de dag. Toch, door het water van de Breëe Rivier is de omgeving zeer geschikt voor wijnfarms waarvan een heel aantal te bezoeken is. De Breede Rivier vormt een belangrijke levensader voor de streek. De kalm stromende rivier zakt vanaf hier zuidwaarts richting de kust. Een leuke belevenis is het maken van een boottochtje op de rivier.

Springbok

Springbok

St Francis Bay

St Francis Bay

St Francisbaai is één van de dorpen van de Kougagemeente in de Oost-Kaap van Zuid-Afrika. St Francisbaai is een vrij nieuw dorp met 5000 inwoners, dat uit verschillende boerderijen is ontstaan. Het dorp is verdeeld in zes locaties, het oorspronkelijk deel, dat exclusief uit witte huizen met rieten daken bestaat, Santareme, het gedeelte met een Toscaans-/Spaansachtige stijl, het havengebied, de kaap, de kanalen en Sea Vista.

Voordat de Europeanen zich er vestigden, werd het gebied bewoond door de Khoi. De naam is afkomstig van de Portugese ontdekkingsreiziger Manuel de Perestrelo die in 1575 St Francisbaai zijn naam gaf. In Santereme zijn enkele San-skeletten gevonden, deze skeletten zijn 5180 jaar oud. Het dorp is ontstaan rond 1950. De Portugese invloeden zijn vrijwel tot een minimum beperkt gebleven, het enige wat nog aan Portugal en het Middellandse Zeegebied doet denken zijn de Spaans- en Portugeesachtige straatnamen en bouwstijl in Santareme.

Kaap St Francis is een afzonderlijk dorp dat vaak tot St Francisbaai gerekend wordt. Vroeger heette het Kaap Serras en werd eveneens ontdekt door Manuelo de Perestrelo. Het is een plek waar veel surfers komen.

Stellenbosch

Stellenbosch

De bekendste wijnstreek in Zuid-Afrika ligt rondom Stellenbosch, het oudste dorp van Zuid Afrika. Rondom Stellenbosch liggen de dorpen Paarl en Franschoek die met z'n drieën het zogenaamde Boland vormen. De wijnroute van Stellenbosch leidt langs welklinkende namen als Blaauwklippen, de Helderberg, Delheim, Eikendal, Morgenhof, Zevenwacht en Rust en Vrede. In het dorp zelf is ook veel te beleven. Stellenbosch is het oudste dorp van Zuid-Afrika, gesticht in 1679 door gouverneur Simon van der Stel, zo'n 30 jaar na Kaapstad. Maak een dorpswandeling en bekijk de mooi bewaarde Kaaps-Hollandse huizen langs de met eiken omzoomde straten. In het dorpsmuseum is een aantal huizen uit verschillende eeuwen ingericht en te bezoeken - beslist een leuk uitstapje. Verder heeft Stellenbosch een belangrijke universiteit en natuurlijk Oom Samie se winkel, algemene handelaar: een winkel van sinkel. Vanuit Stellenbosch kunt u ook de bekende dorpjes Paarl en Franschhoek bezoeken. Één van de beste restaurants van Franschhoek is Le Quartier Français, een sterrenrestaurant onder leiding van de Nederlandse chefkok Margot Janse.

Storms Rivier

Storms Rivier

Sun City

Sun City

Sun City is het Las Vegas van Zuid-Afrika waar vermaak en natuur op een bijzondere wijze samenkomen. Het resort ligt 187 kilometer van Johannesburg aan de rand van het Pilanesberg Game Reserve, een Big 5 wildreservaat. Voor jong en oud, groot en klein heeft Sun City iets leuks te beleven. Van spelcomputers tot bioscopen, van winkels, bioscopen en restaurants tot een kinderspeelplaats - het entertainmentcentrum biedt vermaak aan de hele familie.

Middelpunt van het resort is Valley of the Waves. Het behoort tot het meest ontwikkelde waterpark ter wereld, gedomineerd door de Roaring Lagoon - de brullende lagune. De Roaring Lagoon is een 6500 m2 golfslagbad omgeven door een palmstrand. Hydraulische installaties zijn in staat om elke 90 seconde een 1,8 meter hoge golf door het bad heen te slaan. Ook als er geen golven zijn, is het water bijzonder om naar te kijken: door allerlei kleine golfbewegingen wordt een patroon van een diamant gevormd. Ook de golfbanen van Sun City zijn wereldberoemd. De meest bekende is de 18 holes Gary Player golfbaan die door de beroemde Zuid-Afrikaanse golfer is ontworpen. Jaarlijks vindt hier het Nedbank Golf Challenge toernooi plaats met miljoenen aan prijzengeld. De Lost City golfbaan heeft ondermeer een waterplaats met nijlkrokodillen op de 13e hole.

Sun City grenst aan het Pilanesberg Game Reserve waar de Big 5 tussen de kloven van de groene kraters leeft. Het 55 000 hectare park is malariavrij. Door het bedrijf Gametrackers worden vanuit Sun City safari's per jeep of heteluchtballon georganiseerd. Deze kunt u boeken via het Welcome Centre.

Tjakastad

Tjakastad

Tzaneen

Tzaneen

Tzaneen is de grootste plaats in de Letaba-vallei, en is een levendig en vruchtbaar centrum waar tabak, koffie, thee, groenten en fruit worden gebouwd. Het is een prettige plek die als uitvalsbasis kan dienen om de omgeving te verkennen, zoals bijvoorbeeld Duivelskloof, 21 kilometer ten noorden van Tzaneen. Duivelskloof is een pittoresk, door bos omgeven dorpje en het dankt zijn naam aan de moeilijke tijden die de Voortrekkers in dit gebied doormaakten. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Magoebaskloof. Deze prachtige groene kloof heeft een aantal mooie wandelroutes. In dit gebied treft u archeologische sites, inheemse bossen en graslanden, watervallen en de mooie Ebenezer dam. Halverwege de kloof kunt u een stop maken bij het uitzichtpunt vanwaar u een prachtig zicht heeft op de kloof. Optionele 'outdoor' activiteiten: abseilen, mountain biken, paardrijden, quad rijden en white water tubing. Een aanrader is om een bezoek te brengen aan de 'Karosswerkers' studio in Letsilele. . In deze indrukwekkende studio worden de Kaross Workers (Shangaan en Sotho) gestimuleerd om vanuit hun rijke traditie met borduurwerk, diverse creaties te maken om hun leefomstandigheden te verbeteren. Naast het feit dat het een zeer inspirerende plek is, kunt u ook meteen een bijzonder souvenir scoren.

Winterton

Winterton

Witrivier

Witrivier

Zululand

Zululand

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen