Header
Silhouette
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Zululand

Zululand is geen precies begrensde streek of regio. In feite is het een gebied waar van oudsher de Zulustam woont die er ook nu nog volgens vaste tradities en waarden leeft. Tijdens de Apartheidsjaren was dit het gebied dat tot het thuisland van de Zulu werd gerekend. Nu wordt over thuisland niet meer gesproken, maar wordt de benaming stamgronden gebruikt: de grond waar van oudsher de stam woonde.

In Zululand speelt het leven van de Zulu-bewoners zich af binnen traditionele patronen. Dit is misschien niet altijd meer te zien aan de manier waarop mensen zich kleden of hun huizen bouwen. Maar de traditie is zeker terug te vinden in de onderlinge verhoudingen en de opbouw van families. De verhoudingen in een kraal zijn duidelijk: er is een Chief die getrouwd is met één of meerdere vrouwen. De Chief regelt en reguleert het leven binnen zijn kraal. Zijn kinderen, kleinkinderen en vaak ook achterkleinkinderen zijn gehoorzaamheid aan hem verschuldigd. Het kan voorkomen dat een broer ook in dezelfde kraal woont met zijn familie, maar ook hij heeft zich aan de regels van de Chief aan te passen.

Eén van de taken van de Chief is het organiseren van de huwelijken van zijn dochters. Als zich een echtgenoot aandient, onderhandelt de Chief met zijn aanstaande schoonzoon (of diens familie) over de bruidschat, lobolo genaamd. De gemiddelde bruidschat bedraagt 7 koeien - in feite een garantie dat de echtgenoot goed voor zijn toekomende vrouw zorgt. In het geval zij slecht wordt behandeld en terug gaat naar haar familie, blijft de bruidschat in haar bezit. De authentieke kralen bestaan ook nog, ook al zijn deze dorpen meestal ingericht op het ontvangen van bezoekers. Dumazulu in Bushlands aan de N2, Shaka's Kraal bij Eshowe: het zijn voorbeelden van Zulu-kralen waar bezoekers de gewoontes en geschiedenis van de Zulu's verteld krijgen en kunnen zien welke dansen tot de cultuur behoren. In deze dorpen worden enkele rondleidingen per dag gehouden waar u tegen betaling aan kunt deelnemen.

Bevindt zich in de regio

Bevindt zich in de regio

KwaZulu-Natal

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen