Header
Silhouette
Madagaskar
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Antananarivo

Antananarivo is de hoofdstad van Madagaskar gelegen in de regio Analamanga waarvan het tevens de hoofdplaats is. De stad telt 1.613.375 inwoners en is daarmee verreweg de grootste stad van het land. Bij de laatste volkstelling van 1993 telde de stad 710.236 inwoners.

Antananarivo werd rond 1625 door koning Andrianjaka gesticht. Antananarivo betekent "stad van duizend mensen" en verwijst naar het aantal soldaten dat de stad moest bewaken.

In 1894 werd het koninkrijk Madagaskar een Franse kolonie. De kolonisten besloten de hoofdstad Antananarivo Tananarive te dopen, naar de Malagassische gewoonte om de eerste en laatste lettergreep van plaatsnamen niet uit te spreken. Tot 1960, het jaar waarin Madagaskar zijn onafhankelijkheid verkreeg van Frankrijk was de officiële schrijfwijze dan ook Tananarive. Daarna werd de oude schrijfwijze weer in ere hersteld.

Tot 1 oktober 2009 lag Antananarivo in de gelijknamige provincie Antananarivo. Deze werd echter opgeheven en vervangen door de regio Analamanga. Tijdens deze wijziging werden alle autonome provincies opgeheven en vervangen door de in totaal 22 regio's van Madagaskar.

Madagaskar

ContinentAfrika
Aantal inwoners27700000
TijdzoneGMT+1
HoofdstadAntananarivo
RegeringRepubliek
TalenFrans, Merina (Malagassisch)
Paspoortverplicht
Visumverplicht
Telefooncode+261

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen