05.02.2024

Wat houdt dat nu eigenlijk in, een safari

De essentie van een safari

Bij een safari staat het waarnemen van wilde dieren in hun natuurlijke habitat centraal. Doorgaans voorziet men twee activiteiten (3 tot 5u) per dag, op de momenten dat de dieren het actiefst zijn: een ochtendsafari en een namiddagsafari die eventueel tot na zonsondergang doorgaat. Daartussen, tijdens het warmste deel van de dag, is er tijd om te relaxen.

Op safari gaan per 4x4 komt het meeste voor, maar er zijn ook andere mogelijkheden! Wat dacht u van een wandelsafari of een safarivlucht voor een ander perspectief? Misschien een bootcruise, kanotocht, quadbiken of fietsen, afhankelijk van de plaats. Zo keert u ongetwijfeld huiswaarts met een verzameling spectaculaire foto’s!

Welke dieren u aanschouwt, hangt af van de skills van de gids, de bestemming, het seizoen,… We rijken u graag het ideale programma aan, maar onthoudt: het komt ook vaak neer op puur geluk!

Overnachten in de bush

Variërend van eenvoudige kampeerplaatsen tot de meest luxueuze lodges, biedt Afrika een rijke keuze aan accommodaties. Laat u door ons adviseren, rekening houdend met uw persoonlijke voorkeuren en budget. De hoogseizoenen en meteen ook duurste reisperiodes zijn december tot januari en juli tot september. Tip: lees aandachtig wat inbegrepen is in de prijs. Enkel kamer en ontbijt of alle maaltijden en activiteiten inclusief?

De Big Five 

De ‘Big Five’ is een term die duidt op een groep dieren die oorspronkelijk werd aanzien als de moeilijkste en gevaarlijkste om te voet op te jagen. Mettertijd werd deze benaming overgenomen door reisorganisatoren en schrijvers van natuurgidsen als omschrijving van de niet te missen wilde dieren tijdens een safari: de olifant, neushoorn, buffel, leeuw en het luipaard.

Nationaal park versus privéreservaat 

Nationale parken zijn natuurgebieden toegankelijk voor het grote publiek. Voor de veiligheid van het wildleven en de bezoekers, gelden hier strikte regels. Doorgaans mag men de aangelegde weg niet verlaten en zijn nachtritten en wandelsafari’s niet toegestaan.

In privéreservaten vertoeven enkel gasten die overnachten binnen het gebied, waardoor de voorschriften soepeler zijn en men geniet van een exclusievere beleving. Hier zijn alle safari’s, per voertuig of te voet, onder begeleiding van een ervaren gids. De wagens mogen off road gaan, na zonsondergang rijden en zijn in aantal beperkt.

Terug naar overzicht

Laat het avontuur beginnen

  • Uw wens is onze missie
  • In-house specialisten
  • Zorgeloos genieten

Wij zijn dé touroperator van de Benelux, met een hart voor Afrika, Oceanië en Droomstranden in de Indische Oceaan, de Stille Oceaan en de Caraïben. Ons aanbod? Dat vindt u bijna in elk reiskantoor terug. En ja hoor, elk jaar toveren we de reisdromen van zo'n 10.000 reizigers om in pure realiteit!