Over Live To Travel

Live To Travel is in de Benelux ongetwijfeld dé specialist voor reizen naar Afrika, Oceanië en Exotische Stranden. Jaarlijks krijgen wij het vertrouwen van meer dan 10.000 klanten voor het uitwerken van hun reis.

Je vindt hier het meest uitgebreide aanbod geschikt voor elk budget: van avontuurlijke budgetvriendelijke groepsreizen tot exclusieve individuele reizen op maat. We gaan geen enkele uitdaging uit de weg!

Klant is koning

Live To Travel kiest heel bewust voor een gepersonaliseerde aanpak. Voor ons is een klant geen dossiernummer maar iemand waar we heel aandachtig naar luisteren zodat we een gepast reisvoorstel kunnen maken. We eisen dezelfde politiek van onze lokale agenten in Afrika, Indische Oceaan, Caraïben en Oceanië.

Bovendien zijn wij geen grote, logge reisorganisator die geen enkele afwijking op bestaande programma's toelaat. Integendeel, onze kwaliteiten komen pas echt naar boven wanneer we programma's moeten aanpassen aan specifieke vereisten. Test ons en je zal het zelf ervaren.

Gemoedsrust

Gelukkig is Live To Travel geen onbetrouwbare reisorganisatie die je aan je lot overlaat wanneer het misgaat. We zijn niet alleen verantwoordelijk voor de uitvoering van je reis; indien we insolvent verklaard worden, beschikken we over de wettelijk verplichte bescherming om je terug te betalen en te repatriëren (via MS Amlin). Is er sprake van overmacht? Dan waakt onze calamiteitenverzekering over de kosten bij natuurrampen, terrorisme en wilde stakingen.

We willen eveneens dat je vertrekt met de wetenschap dat je op eender welk moment op iemand kan terugvallen. Een lokale vertegenwoordiger én een Live To Travel medewerker staan tijdens je reis 24u/24 ter beschikking om je noodoproep te beantwoorden en een oplossing te bieden.

Tot slot kan een reisverzekering vaak al een deel van de last verhelpen. Daarom geven we je graag de mogelijkheid om de reisverzekering van Protections via ons af te sluiten. Vraag ons naar de polissen en voordeeltarieven.

Nog niet 100% overtuigd? Kom na afspraak langs op ons kantoor in Aalst (Oost-Vlaanderen) of Almere (Flevoland) en we stellen je met plezier gerust!

Snelheid

Hoe vervelend is het niet dat je een e-mail stuurt naar een bedrijf en je krijgt maar geen antwoord? Live To Travel garandeert je dat elke vraag binnen de 24 uur beantwoord wordt. Prijsvoorstellen voor à la carte dossiers trachten we binnen de 48u door te sturen, hoe complex de aanvraag ook mag wezen.

Vakkennis

Live To Travel hecht heel veel belang aan de parate landenkennis van zijn medewerkers. Al onze medewerkers hebben al meerder malen onze bestemmingen in Afrika en Oceanië bezocht. Jaarlijks organiseren we meerdere studiereizen tijdens dewelke onze medewerkers niet enkel de hotels en lodges inspecteren maar ook de excursies zelf beleven. Enkel zo kunnen we een degelijk advies geven aan de klanten en antwoorden op hun vragen.

Wie is wie?

Hans

Hans


Al van jonge leeftijd was ik gebeten door de reismicrobe. Nadat ik gans Europa had doorkruist met Interrail vertrok ik na mijn universitaire studies voor een 14 maand lange wereldreis met mijn echtgenote. Tijdens die reis heb ik het besluit genomen dat ik “iets” met reizen wou doen. Nadat ik terug in België was, heb ik dus van mijn  hobby mijn beroep gemaakt. Ondertussen heb ik zowat de hele wereld gezien en toch word ik nog steeds gegrepen door de onwezenlijke leegte en stilte van Namibië. Een eindeloze leegte die je ook kan weervinden in het Red Center van Australië. Naast deze twee favoriete plaatsen heb ik ook een zwak voor de wildernis van Botswana. Ondertussen hebben we drie zonen die ook al besmet zijn met het reisvirus. Will be continued.

Bruno

Bruno


Als tiener las ik in mijn bed in plaats van in een boek meestal gewoon in de atlas. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat mijn studies graduaat scheikunde-textiel en licentiaat politieke wetenschappen, mij niet hebben weerhouden om later toch van mijn passies, aardrijkskunde en reizen, mijn beroep te maken. Werken in de reissector is erg motiverend, net omdat je je kennis, ervaring en beste diensten mag aanwenden om je klanten de mooiste tijd van het jaar te bezorgen. Jaarlijks reis ik een 5-tal keer professioneel maar ook tijdens onze gezinsvakantie naar de safaribestemmingen van oostelijk en zuidelijk Afrika, Oceanië en/of één van de eilanden van de Indische Oceaan.

Ellen

Ellen


Tijdens mijn opleiding Toerisme liep ik een aantal maanden stage bij een lokale DMC in Zuid-Afrika. Hierdoor kreeg ik de kans om dit prachtige land te ontdekken en werd ik verliefd op het Afrikaanse continent. Ik was dan ook enorm blij dat ik na mijn studies mocht starten bij Live To Travel en mijn passie kon delen met anderen. Dankzij mijn job heb ik al heel wat mooie bestemmingen mogen ontdekken. Voorlopig is mijn favoriete plek het meer van Mutanda in Oeganda met zijn prachtig zicht op de Virunga vulkaanketen. Maar ik kijk ernaar uit om nog meer parels van Afrika te ontdekken...

Séverine

Séverine


Tijdens mijn jeugd reisde ik jaarlijks (zoals zovelen) met mijn ouders naar Spanje. Tot ze, tot mijn grote blijdschap, eindelijk besloten om de wijde wereld te verkennen en toen wist ik het “ik ga toerisme studeren”. Reizen is echt een passie geworden. Madagaskar, Mauritius, Kenia, Namibië en Zimbabwe hebben al een plaatsje gekregen in mijn hart. Zwemmen met dolfijnen in Mauritius, een ballonvaart boven Masaï Mara in Kenia, met de quad rijden in de duinen van Namibië, helikoptervlucht boven de Victoria watervallen en kanoën tussen de nijlpaarden in Zimbabwe.

Traveling leaves you speechless then turns you into a storyteller.

Ilse

Ilse


Tijdens mijn studies Toerisme, Recreatie en Management in Mechelen mocht ik stage doen bij een touroperator die reizen aanbood naar Tunesië, Malta en Gambia. Tijdens die stage mocht ik mijn eerste studiereis meemaken en dat was direct een topper, Gambia. Ik keerde snel terug naar dit prachtig land en zijn vriendelijke bevolking. Vervolgens heb ik, via een touroperator waar ik bijna 20 jaar gewerkt heb, vooral een groot deel van het Midden-Oosten en Azië en ook delen binnen Europa mogen ontdekken. Dankzij Live To Travel keer ik nu terug naar mijn eerste crush, het Afrikaans continent. Zuid Afrika heeft zeker al mijn hart gestolen. Tijdens mijn laatste reis heb ik kunnen genieten van de prachtige wijnlanden met culinaire hoogvliegers rond Stellenbosh en Franschhoek. Kaapstad of the Mother City is een pareltje. Ik hou van de sfeer, het lekker eten en de uitzichten bij een tochtje langs het Kaapse schiereiland met een mooie zonsondergang om de dag af te sluiten. Ook Namibië en Virunga kunnen mij bekoren maar mijn eerst volgende vlucht gaat naar Tanzania en Zanzibar.

Karolien

Karolien


Reizen staat voor mij synoniem aan bestemmingen beleven en kennis maken met de plaatselijke bevolking. Ik hou ervan te proeven van culturen en tradities. Dankzij mijn job heb ik de kans gehad om het noordelijk gedeelte van Zuid-Afrika te ontdekken, rond te reizen op Reunion en Mauritius, ondergedompeld te worden in de weidsheid van Namibië, de adrenaline te voelen stromen tijdens de gorillatracking in Oeganda, te genieten van een prachtige huwelijksreis in Nieuw-Zeeland en te genieten op de prachtige eilanden van de Seychellen.

Jan

Jan


Nadat ik mijn studies toerisme in Brussel voltooid had trok ik enkele jaren de wereld rond, eerst als animator en later als reisleider voor Thomas Cook. Omdat ik tijdens de wintermaanden thuis was, had ik voldoende tijd om de wereld te ontdekken. Vooral aan Australië heb ik mijn hartje verloren, de zon zien ondergaan aan Ayers Rock of duiken nabij het Great Barrier Reef zijn onvergetelijke ervaringen. Na deze prachtige ervaringen keerde ik terug naar België, maar bleef voor deze touroperator werken. Een baan die ik vele jaren met plezier gedaan heb en waarbij ik aan verschillende mooie studiereizen mocht deelnemen. De eilanden van de Malediven vanuit een watervliegtuig aanschouwen, is adembenemend, maar het is minstens even leuk om daarna je voeten in het parelwitte zand te kunnen steken. Na 2 jaar niet meer in toerisme gewerkt te hebben, werd het reisvirus te groot, want zoals Michael Palin het zo mooi verwoorde: “Als het reisvirus toeslaat, bestaat daar geen enkel medicijn voor. En ik weet dat ik tot mijn dood een blije patiënt zal zijn.” En dus werd het tijd voor iets nieuws: Afrika! Dit prachtige continent heeft mij altijd al gefascineerd en nu is het tijd om mij er helemaal in te verdiepen. Vooral Zuid-Afrika staat hoog op mijn verlanglijstje, maar ik kan niet wachten om ook de rest van dit prachtige ongerepte continent te ontdekken

Freya

Freya


Australië, het land waar ik als kind reeds van droomde. Ik besloot om mijn droom na te jagen en toen mijn diploma toerisme en recreatiemanagement in handbereik lag, boekte ik direct mijn tickets Down Under. Met een goed gevulde rugzak trok ik er een paar maanden rond. Van genieten in de bruisende steden Sydney, Perth, Brisbane, Melbourne en Adelaide, knuffelen met quokka’s op Rottnest Island, wandelen in het desolate rode centrum, ‘jungle surfen’ in het Daintree regenwoud tot snorkelen in het groot barrièrerif. Elke plaats nodigt uit om er te blijven en er je hart te verliezen. Een aanrader voor iedereen! Australië mag mij zeker nog enkele keren verwelkomen. Eerst kijk ik nu vol verwachting uit naar mijn ontdekkingstocht op het Afrikaanse continent. Just Live To Travel.

Tim

Tim


Vanaf het moment dat ik alleen ben beginnen reizen was het al snel duidelijk wat ik wou doen in mijn leven: de wereld ontdekken! Vanzelfsprekend was mijn keuze voor studies en carrière dan ook zeer snel gemaakt: toerisme. Zo heb ik op jonge leeftijd verschillende landen ontdekt en meerdere reizen gemaakt. Na mijn studies heb ik, alvorens aan het werkleven te beginnen, een halfjaar door Centraal- & Latijns-Amerika gereisd. Een onbeschrijfelijke en onvergetelijke ervaring! Na dit avontuur ben ik begonnen als reisagent in Brussel centrum en vervolgens werd ik verantwoordelijke van het kantoor en heb ik ervaring opgedaan op verschillende vlakken binnen de toeristische sector. Vervolgens ben ik bij Live To Travel beland en zijn de deuren naar (onder andere) het Afrikaanse continent wagenwijd open gaan staan! Tijd voor een nieuwe uitdaging!

Cindy

Cindy


Als kind droomde ik er al van om de wijde wereld te ontdekken. Het was dan ook een evidente keuze om toerisme te studeren. Reizen maakt je rijker als mens, nieuwe culturen ontdekken, proeven van de lokale keuken, één zijn met de natuur, daar word ik gelukkig van ! Na enkele jaren in een reiskantoor gewerkt te hebben, ging ik aan de slag bij een touroperator waar ik met plezier 13 jaar gewerkt heb en waar ik mij vooral ondergedompeld heb in Azië.

Vietnam, Laos, Cambodja, India, ... stuk voor stuk prachtige bestemmingen met mooie herinneringen. Toen kwam Live To Travel op mijn pad en opende een nieuw continent zijn deuren voor mij, Afrika !

Mijn eerste reis naar Zuid-Afrika was meteen een topper, Fly In safari beleving in Makuleke en Timbavati, de gastvrijheid, slapen in de prachtigste lodges met adembenemend panoramisch uitzicht.

Nu weet ik het wel zeker, I lost my heart in Africa en kan niet wachten om Namibië, Tanzania, Kenia, Malawi, Botswana, Virunga, ... te ontdekken, en misschien wie weet … toch ook een andere droombestemming van mij ... Australië !

Eveline

Eveline


Afgestudeerd en een diploma toerisme op zak, en wat nu? Ik wist wel al dat ik bij een touroperator terecht wou komen. Na een omweg in de bankwereld was het in 2006 eindelijk zover. Oceanië werd mijn werkveld. Stel je voor, mijn allereerste verre reis buiten Europa, het kon bijna niet verder, ging naar Australië. Zelf reizen en de bestemmingen persoonlijk beleven deed me groeien in mijn job. Na enkele jaren kreeg ik de kans om op safari te trekken in Kenia. En dat was meteen een ‘coup de foudre’. Het waren de geuren, de kleuren, de vibes, de zalige lodges en de verbluffende natuur die het deden. Het Afrikaanse continent bleef lonken en het duurde niet lang voor ik het Oceanië departement inruilde voor dat van Afrika. In de 10 jaar die daarop volgden bleef ik mij verdiepen in Afrika en veranderde mijn verliefdheid in liefde. Mijn hart maakte telkens een sprongetje wanneer ik mijn klanten hun ogen zag fonkelen. En dan was het tijd voor verandering, maar dankzij Live To Travel gelukkig geen nieuw continent. Afrika, ek es lief vir jou!

Mimika

Mimika


Ik ben altijd al gepassioneerd geweest door reizen. Met de rugzak en de trein door Europa reizen was bij mij het begin van deze reismicrobe, die mij niet meer zou loslaten. Als licentiate vertaler wist ik dan ook dat ik liever wou reizen dan vertalen. De stap was snel gezet. Dankzij mijn job kon ik heel wat landen ontdekken in Azië en Zuid-Amerika. In 2006 reisde ik voor het eerst naar het Afrikaanse continent en toen wist ik het. Dit is waar ik het meest van geniet : uitgestrekte woestijnen, prachtige landschappen, ongerepte natuur en vooral wilde dieren in hun natuurlijke omgeving spotten. Hier kom ik tot rust. Ondertussen heb ik al heel wat landen mogen ontdekken zoals in Afrika : Namibië, Zuid-Afrika, Mozambique, Kenya, Botswana en Zimbabwe. Maar ook de eilanden in de Indische Oceaan ( Réunion, Mauritius en Seychellen ) en de combinatie van multiculturele steden en adembenemende natuur in Australië hebben mij aangenaam verrast. Maar als ik écht moet kiezen tussen deze bestemmingen dan kies ik voor Namibië en Réunion. Ik hou er dan ook van om deze unieke reiservaringen ( en de bijhorende foto’s ) te delen en zo iedereen te prikkelen om deze prachtige bestemmingen zelf te gaan ontdekken.

Reis – Beleef – Leef !

Marjolijn

Marjolijn


Na mijn studies Toerisme en alvorens ik als vaste medewerker deel zou uitmaken van het Live To Travel team, besloot ik op avontuurlijke kampeerreis door Zuidelijk Afrika te gaan. Als eerste ontmoeting met het Afrikaanse continent kon dat wel tellen. De reis bracht mij van Kaapstad, door Namibië, Botswana en Zimbabwe naar Johannesburg. Nu zijn we alweer een aantal jaar later en heb ik door mijn job de kans gekregen om andere prachtige bestemmingen aan te doen, maar voor mij behoren de Okavango Delta in Botswana en het NamibRand Nature Reserve in Namibië tot de meest magnifieke omgevingen om in te vertoeven.

 

Hendrik

Hendrik


Na mijn studies toerisme in Mechelen (Coloma) en Brugge (Spermalie) heb ik mijn eerste voetstappen in het toerisme gezet bij Besttours. Een baan die ik 12 jaar met veel plezier heb gedaan. Na talrijke prachtige reizen in Azië en Latijns Amerika werd het tijd voor iets nieuw.
Toen kwam Live To Travel op mijn pad, waardoor ik nu kan meeproeven van een ander fantastisch continent: Afrika.
Na mijn reizen in Zuid Afrika, Namibië, Mauritius, Botswana & Zimbabwe werd het duidelijk dat ik mijn hart verloren heb aan dit werelddeel. “Now I Live To Travel”

Jeremy

Jeremy


Na mijn studies toerisme in Doornik, ben ik aan het werk gegaan bij Connections in hun agentschap op de luchthaven waar ik mijn focus gelegd heb op ticketing / luchtvaart.

Vervolgens heb ik gewerkt als ticketing en inside sales agent bij zowel Jet Airways als All Italia. Hier heb ik de kans gehad om vele reizen te maken naar : Brazilië, USA, Maleisië, Indonesië, Filipijnen, Thailand en Rusland.

In 2018 heb ik het team van Rainbow vervoegd als Flight Specialist en heb ik Guadeloupe, Martinique en Réunion leren kennen. Toen ik in september 2021 de kans kreeg om aan de slag te gaan als Sales Manager FR bij Live To Travel heb ik geen seconde getwijfeld. Ondertussen heeft Afrika mijn hart gestolen en trek ik binnenkort naar Zuid-Afrika om deze prachtige bestemming te gaan ontdekken.

Mauritius en de Dominicaanse Republiek hebben ondertussen al geen geheimen meer. Ik ben trots mee ambassadeur te zijn van onze slogan: Reis – Beleef – Leef.

Bruno

Bruno


Ik was reeds gepassioneerd door verre reizen die me al van Jordanië naar Nepal brachten toen ik in 2016 bij Live To Travel terechtkwam. Daar maakte ik uitgebreid kennis met het Afrikaanse continent. Mijn ontdekkingstocht door zuidelijk Afrika bracht me intussen al van de Okavango Delta via Chobe Nationaal Park naar de Victoria Watervallen en Kruger Nationaal Park. Ik kijk er naar uit om mijn ontdekkingstocht verder te zetten.

Lucie

Lucie


Toen ik heel jong was, dachten mijn familie en mijn leraren vaak dat ik "op de maan" zat. In werkelijkheid droomde ik al van reizen, landschappen en ontmoetingen.

Al snel raakte ik gefascineerd door aardrijkskunde. Ik oefende me in het onthouden van de hoofdsteden van alle landen ter wereld en hun ligging op de wereldkaart die in mijn kinderkamer hing.

Mijn studies Toerisme bleken het bewijs te zijn.

Na een eerste ervaring in een reisagentschap, heb ik meer dan 8 jaar kunnen evolueren bij touroperator Rainbow. Ik had er ook de gelegenheid om kennis op te doen over de vele bestemmingen met droomstranden, van de Indische Oceaan over het Caribisch gebied tot Azië, ... allemaal bestemmingen waar ik mijn hart verloren ben.

Ook al heeft het leven mij soms van het pad van het reizen afgeleid, de sector heeft mij altijd als een magneet teruggezogen.

Vandaag heb ik het geluk deel uit te maken van een team met een schat aan kennis over vele bestemmingen. Iedere dag kunnen we onze ervaringen uitwisselen, nieuwe landen ontdekken en vooral blijven dromen.

 

Chiara

Chiara


Tijdens mijn studies Toerisme en Recreatie management in Kortrijk heb ik heel wat kunnen ontdekken van onze prachtige wereld. Zo heb ik de kans gehad om een maand te studeren in China en 4 maanden stage te lopen bij een lokale DMC in Bali. Na heel wat tijd door te brengen in Azië werd het tijd voor iets nieuws: Afrika! Dit prachtige continent heeft me van kinds af aan al altijd geboeid en nu is het tijd om mij er helemaal in te verdiepen. De uitgestrekte woestijnen van Namibië, de wildernis van Botswana, de savannes in Tanzania… Ik kan niet wachten om dit allemaal te ontdekken!

Philippe

Philippe


Reeds van kleinsaf boeiden aardrijkskunde en geschiedenis me enorm, wat zich later vertaalde in mijn studies toerisme.  Ik mocht ondertussen al een mooi stuk van de wereld (lijfelijk) ontdekken, en dankzij Live To Travel opende ook Afrika zijn deuren voor me. Naast klassiekers als Zuid-Afrika en Namibië bezocht ik ook Ethiopië, mijns inziens de meest onderschatte bestemming van Afrika. De rijkdom van het land aan cultuurschatten verraste mij enorm. Voeg daarbij de supervriendelijke mensen, lekker eten (en bier J), degelijke accommodatie en je hebt alle troeven voor een topbestemming! 

Mélissa

Mélissa


In mijn familie werd en wordt er nog steeds zeer veel gereisd. Dat gaat dan van het land van mijn verre origines (Griekenland), naar Frankrijk, het Afrikaanse continent, Spanje en de Canarische eilanden, Kroatië, Cambodia, en zo kan ik er nog wel een aantal opnoemen. Met andere woorden we zitten nooit stil. Persoonlijk heb ik nog niet veel gezien. Daar wil ik in de komende jaren zeker verandering in brengen. Ik ben eerder een strandtype: zon, zee, strand. Dat is in mijn ogen een geslaagde combinatie. Maar begrijp het niet verkeerd, nieuwe bestemmingen ontdekken schrikt me zeker niet af. Met een goede taalkennis op zak zou het spijtig zijn om deze niet te gebruiken. Ik heb dan wel niet van een toeristische opleiding genoten, dat weerhoudt me er niet van om een echte passie te ontwikkelen. Mijn functie bij Live To Travel biedt me veel voldoening omdat ik door anderen te laten reizen in zekere zin met hen meereis. Ik word elke dag een stukje rijker aan kennis in de bestemmingen, want uiteindelijk is elke reis steeds anders. Dat is wat het pas leuk maakt. Net van school af, laat ik alle op mij afkomen. Op naar een nieuw avontuur!