03.04.2024

6 redenen om voor Mauritius te kiezen voor uw vakantie... mocht u nog twijfelen

Hoewel Mauritius vaak wordt gezien als een idyllische bestemming voor huwelijksreizen, biedt het zoveel meer aan reizigers die op zoek zijn naar een totaal andere beleving. De unieke sfeer neemt u mee voor een authentieke ervaring in een paradijselijk decor van stranden, bossen, bergen en watervallen. Rijk aan geschiedenis, presenteert het zich vandaag de dag eveneens als een culturele mozaïek, wiens gastronomie u op wereldreis neemt in slechts één maaltijd. Hier zijn 6 goede redenen om Mauritius te (her)ontdekken:

1. Voor de legendarische gastvrijheid

De inwoners van Mauritius zijn ongetwijfeld een van de grootste troeven van het eiland. Bij aankomst word u verwelkomd met een vriendelijke, warme glimlach. Met genereus en welwillend enthousiasme zijn de locals erop gebrand om u hun eiland te laten ontdekken en u onvergetelijke herinneringen mee te geven.

2. Voor de schoonheid van de stranden en de landschappen

Witte zandstranden, adembenemende zonsondergangen en kokospalmen creëren het perfecte decor voor een droomvakantie. De lagunes bieden veilige zwemzones en de kristalheldere wateren zijn perfect voor snorkelen en duiken. Watersporten zoals stand-up paddleboarden, kajakken, kitesurfen en boottochten om het zeeleven te observeren, zijn er ideaal. Verder dan de prachtige stranden herbergt Mauritius een weelderige en unieke natuur, vaak onverwacht. Talloze watervallen zoals die van Chamarel, de botanische tuinen van Pamplemousses, het nationaal park van de Gorges de Rivière Noire en de Morne Brabant, zijn slechts een klein deel van dit natuurlijke paradijs dat een grote verscheidenheid aan ervaringen biedt.

3. Voor de uitzonderlijke culturele rijkdom

In dit paradijs leeft een grote etnische mix samen, in harmonie, en elke cultuur draagt zijn gebruiken, religie en feestelijkheden bij. Denk maar aan het heilige meer van Grand Bassin met zijn vele hindoeïstische tempels en standbeelden, de charmante kerk in Cap Malheureux, de Kwan Tee pagode bij de Salines of de Jummah Moskee in Port-Louis.

4. Voor de exquise gastronomie

De buitengewone culinaire rijkdom weerspiegelt de oorsprong en de mix van culturen. Of u nu gaat dineren bij de lokale bevolking of aan de tafel van een gerenommeerd hotel, u proeft er de smaken die geworteld zijn in de Mauritiaanse cultuur.

5. Voor de kwaliteit van de hotellerie

Van ecolodges tot boetiekhotels en resorts met uitgebreidere faciliteiten, het eiland heeft veel hotels die geschikt zijn voor elk budget. Vaak omgeven door prachtig onderhouden tropische tuinen, hebben ze gemeen dat ze opgaan in hun omgeving en een service bieden waarvan de reputatie onbetwistbaar is.

6. Voor de duurzame benadering

Mauritius is betrokken bij een aantal projecten die bijdragen aan het behoud van het eiland en heeft daar de afgelopen jaren talloze prijzen voor gewonnen. Enkele voorbeelden zijn de fauna en flora van het Ebony Forest, de ongelooflijk goed bewaarde Vallée de Ferney, het fascinerende Île aux Aigrettes binnen de lagune en nog vele andere plaatsen en activiteiten die ondersteuning verdienen. Bezoek de website https://www.mauritiusconscious.com/ voor meer informatie.

Terug naar overzicht

Laat het avontuur beginnen

  • Uw wens is onze missie
  • In-house specialisten
  • Zorgeloos genieten

Wij zijn dé touroperator van de Benelux, met een hart voor Afrika, Oceanië en Droomstranden in de Indische Oceaan, de Stille Oceaan en de Caraïben. Ons aanbod? Dat vindt u bijna in elk reiskantoor terug. En ja hoor, elk jaar toveren we de reisdromen van zo'n 10.000 reizigers om in pure realiteit!