28.02.2024

De ultieme roadtrip: met de camper door Oceanië

Hoe is het om met een camper te reizen?

Reizen met een camper door Australië en Nieuw-Zeeland biedt een unieke, avontuurlijke ervaring. U reist langs prachtige landschappen en trekpleisters, terwijl u geniet van het gemak en comfort van uw "mobiele accommodatie". Van adembenemende kustlijnen en uitgestrekte woestijnen tot weelderige regenwouden en indrukwekkende berglandschappen, elk gebied biedt unieke ervaringen en ontdekkingen. Vergeet niet om onderweg te stoppen bij lokale markten, historische bezienswaardigheden en schilderachtige dorpjes om de cultuur en keuken van deze prachtige landen te ervaren. Met een camper heeft u de flexibiliteit om op uw eigen tempo te reizen en de vrijheid om spontaan te stoppen waar u maar wilt, waardoor elke dag een nieuw avontuur wordt, zonder telkens te moeten uit- en inpakken.

Terwijl het vrij kamperen op bepaalde plaatsen is toegestaan, zoals aangewezen kampeerzones en nationale parken, zijn er ook speciale campings beschikbaar met faciliteiten zoals elektriciteit, douches en toiletten. Het is raadzaam om vooraf te plannen waar u wilt overnachten en om te informeren naar de regels en voorschriften met betrekking tot kamperen in de gebieden die u wilt bezoeken.

De praktische kant van de zaak

Bij Live To Travel werken we samen met THL (Britz, Maui of Apollo, Cheapa), RedSands Campers en Spaceships. Hun vloot bestaat uit topmerken zoals Mercedes, Toyota en Volkswagen, met een breed scala aan wagentypes, van intieme campers voor twee volwassenen tot ruime voertuigen voor zes volwassenen. U kunt kiezen tussen opties met of zonder sanitair (douche en toilet). Voor de avontuurlijke reizigers zijn er ook 4x4 campers beschikbaar in Australië.

De inclusies zijn een complete schade- en persoonsverzekering (met bij de meeste wagentypes afkoop van eigen risico), onbeperkt aantal kilometers (m.u.v. bepaalde 4x4’s), extra bestuurder, alle taksen en administratiekosten en de huur van kampeermateriaal. Hou dus rekening met bijkomende kosten zoals brandstof, one-way fees en toeslagen op feestdagen. Er kunnen ook extra kosten zijn voor specifieke huurlocaties zoals Broome.

Een geldig rijbewijs is essentieel om met de camper te reizen. Elke bestuurder moet in het bezit zijn van een Europees rijbewijs in combinatie met een geldig internationaal rijbewijs. Bestuurders moeten voor sommige voertuigen minstens 21 jaar zijn en 25 jaar bij de 4x4’s van RedSands. Bij het ophalen van uw camper wordt ook een waarborg gevraagd. Dit dient te gebeuren met een kredietkaart op naam van de bestuurder.

De tarieven zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de pick-updatum, locatie, boekingsdatum en huurperiode. Die worden dagelijks bijgewerkt, dus neem contact op met uw vertrouwde reisagent voor een op maat gemaakte offerte en informatie over actuele kortingen!

Terug naar overzicht

Laat het avontuur beginnen

  • Uw wens is onze missie
  • In-house specialisten
  • Zorgeloos genieten

Wij zijn dé touroperator van de Benelux, met een hart voor Afrika, Oceanië en Droomstranden in de Indische Oceaan, de Stille Oceaan en de Caraïben. Ons aanbod? Dat vindt u bijna in elk reiskantoor terug. En ja hoor, elk jaar toveren we de reisdromen van zo'n 10.000 reizigers om in pure realiteit!