17.02.2024

Gorilla's ontmoeten? Zo gaat dat in z'n werk

Het leefgebied van gorilla's

In de uitgestrekte regenwouden van Centraal-Afrika vinden we enkele van de meest fascinerende en bedreigde wezens van onze planeet: de gorilla's. Deze majestueuze primaten bewonen de dichte bossen van landen als Rwanda, Oeganda en de Democratische Republiek Congo. Ze leven voornamelijk in familiegroepen, geleid door een zilverrug, het imposante mannetje dat de groep beschermt. De jungle voorziet de gorilla's van voedsel, beschutting en ruimte om te gedijen, maar helaas staan ze ook onder druk door ontbossing, illegale jacht en menselijke activiteiten.

De gorilla permit

Door een gorilla permit aan te kopen en ze dus in hun natuurlijke leefomgeving op te zoeken, staat u niet alleen een onvergetelijke ervaring te wachten, maar draagt u ook bij aan hun bescherming. Deze felbegeerde permits zijn echter beperkt en snel uitverkocht, dus het is raadzaam om ze zeker 4 à 6 maanden op voorhand te reserveren. Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor verschillende conservatie-inspanningen, zoals anti-stroperijmaatregelen, habitatbescherming en gemeenschapsprojecten. Op deze manier wordt de financiële steun van ecotoerisme rechtstreeks ingezet voor het behoud van de gorilla's en hun leefomgeving, waardoor een duurzame toekomst voor deze prachtige wezens wordt verzekerd.

Op gorilla trektocht

Elke gorillatrektocht is een unieke uitdaging. De dieren vinden is elke keer weer een verassing, zelfs voor ervaren spoorzoekers. De duur en afstand van de excursie is dus gissen; het kan 2 uur maar ook veel langer duren alvorens u ze aantreft.

De tocht vindt plaats in een dichtbegroeid regenwoud en heuvelachtig gebied, begeleid door verschillende rangers en dragers die u kunt inhuren om u bij te staan als het even lastig wordt. Klimmen en klauteren langs modderige paden en over omgevallen boomstammen is immers niet uitgesloten, maar maakt ook deel uit van het avontuur. Over het algemeen slaagt ruim 95% van de wandelaars er in een gorillagroep te vinden. Het gevoel wanneer u dan uiteindelijk gedurende een uur in het gezelschap van deze vredelievende dieren verkeert, is met geen woorden te omschrijven.

Terug naar overzicht

Laat het avontuur beginnen

  • Uw wens is onze missie
  • In-house specialisten
  • Zorgeloos genieten

Wij zijn dé touroperator van de Benelux, met een hart voor Afrika, Oceanië en Droomstranden in de Indische Oceaan, de Stille Oceaan en de Caraïben. Ons aanbod? Dat vindt u bijna in elk reiskantoor terug. En ja hoor, elk jaar toveren we de reisdromen van zo'n 10.000 reizigers om in pure realiteit!