05.03.2024

Internationale Vrouwendag: "Ride 4 a Woman" in de kijker

Internationale Vrouwendag is de perfecte gelegenheid om licht te werpen op organisaties die vrouwen over de hele wereld ondersteunen en versterken. Een van deze inspirerende initiatieven is "Ride 4 a Woman", gelegen in het hart van Oeganda. Deze liefdadigheidsinstelling, opgericht in 2009 door Evelyn Habasa en haar man Denis Rubalema, zet zich in voor lokale vrouwen die worstelen met armoede, HIV en huiselijk geweld.

"Ride 4 a Woman" biedt meer dan alleen een veilige haven; het is een broeinest van hoop, leren en ondernemerschap. In hun gemeenschapscentrum leren vrouwen vaardigheden zoals naaien, mandenvlechten en traditionele Oegandese dansen, die hen niet alleen zelfstandigheid bieden, maar ook de weg effenen voor een betere toekomst voor hun kinderen. Het hart van dit initiatief is het microfinancieringsprogramma, waardoor al meer dan 100 vrouwen hun eigen bedrijven konden starten en hun gezinnen konden onderhouden.

Bij Live To Travel begrijpen we het belang van empowerment en gemeenschapsontwikkeling. Daarom is "Ride 4 a Woman" een trots onderdeel van onze "Actief Oeganda" rondreis. Reizigers krijgen de unieke kans om het project te bezoeken, interactie aan te gaan met de vrouwen en te leren over hun levensveranderende werk. Het is niet alleen een reis naar een van de mooiste natuurgebieden ter wereld, maar ook een reis die bijdraagt aan de kracht en onafhankelijkheid van vrouwen.

Laten we deze Internationale Vrouwendag de kracht van solidariteit, ondersteuning en hoop vieren. Samen kunnen we een verschil maken in de levens van vrouwen overal. Bezoek "Ride 4 a Woman" voor meer informatie over hoe u kunt helpen of betrokken kunt raken.

Terug naar overzicht

Laat het avontuur beginnen

  • Uw wens is onze missie
  • In-house specialisten
  • Zorgeloos genieten

Wij zijn dé touroperator van de Benelux, met een hart voor Afrika, Oceanië en Droomstranden in de Indische Oceaan, de Stille Oceaan en de Caraïben. Ons aanbod? Dat vindt u bijna in elk reiskantoor terug. En ja hoor, elk jaar toveren we de reisdromen van zo'n 10.000 reizigers om in pure realiteit!