19.02.2024

Enkele tips & tricks voor reizen naar "Down Under"

Waarheen "Down Under"?

Bij het kiezen tussen regio's in Australië en Nieuw-Zeeland is het belangrijk om te overwegen welke ervaring u zoekt, gezien ze elk hun eigen specifieke karakter hebben.

Australië is een enorm continent waar de rijafstanden aanzienlijk kunnen zijn. De outback, het uitgestrekte en quasi onbewoonde binnenland, staat bekend om zijn ruige terrein, extreme temperaturen en unieke flora en fauna. Het Red Centre, in het hart van het land, belichaamt de outback, met zijn dieprode woestijnlandschappen en bekende rotsformaties zoals Ayers Rock. Een reis in Australië is echter niet compleet zonder een bezoek aan de kust en stedelijke gebieden. De zuid- en oostkust van Australië, met steden zoals Adelaide, Melbourne, Sydney en Brisbane, zijn perfect voor eerste bezoekers op zoek naar iconische trekpleisters en prachtige stranden. De westkust en de Top End zijn dan weer meer geschikt voor ervaren reizigers met zin voor avontuur.

Nieuw-Zeeland, een land van spectaculaire contrasten, is verdeeld in twee hoofdeilanden. Het Noordereiland staat bekend om zijn stranden, geothermische wonderen en de bruisende stad Auckland. Het is ook rijk aan Maori-cultuur, met plaatsen zoals Rotorua waar u de tradities kunt ervaren. Het Zuidereiland herbergt adembenemende natuurlandschappen, waaronder de Zuidelijke Alpen en Fiordland, een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Overnachten in Australië en Nieuw-Zeeland

Australië biedt accommodaties die aan elke wens voldoen, van comfortabele stadshotels tot boomhutten midden in de natuur. In de outback vindt men vaak motels, die praktisch en comfortabel zijn voor wie de meer geïsoleerde regio’s van Australië verkent. Voor de avontuurlijke reiziger is het kamperen in de bush met 'swags' (een kruising tussen een slaapzak en tent) een uitzonderlijke ervaring. Maar ook slapen op een ponton boven het Great Barrier Reef ofwel een ‘reef sleep’ is onvergetelijk. U kan er rechtstreeks vanuit uw slaapplaats de onderwaterwereld gaan verkennen!

Opmerkelijk is dat het ontbijt in veel gevallen niet standaard inbegrepen is, een uitstekende kans om buiten het hotel de lokale keuken te leren kennen. Bepaalde lodges bieden dan weer het volledige pakket: alle maaltijden en activiteiten inclusief. Lees dus zeker aandachtig wat wel en niet inbegrepen is in uw verblijf. Hou er eveneens rekening mee dat veel accommodaties in het noorden van Australië (de Top End en de Kimberly’s) sluiten tijdens het regenseizoen (november tot maart).

Ook Nieuw-Zeeland biedt diverse accommodatietypes. In de steden vindt u een breed scala aan hotels met uitgebreide faciliteiten, van hippe boetiekhotels tot luxeresorts. Voor een persoonlijker verblijf zijn B&B’s een uitstekende keuze. Deze kleinschalige (en duurdere) accommodaties zijn vaak gevestigd in historische panden en bieden een huiselijke sfeer. Denk ook aan verblijven op een actieve boerderij ofwel een ‘farmstay’, waar u het plattelandsleven en alledaagse boerderijactiviteiten van dichtbij kan meemaken. Of overweeg een overnachting in een purepod, een volledig glazen ecolodge in een afgelegen natuurgebied waar u kunt genieten van adembenemende sterrenhemels en landschappen.

Motels in Nieuw-Zeeland zijn vaak goedkope en eenvoudig ingerichte slaapplaatsen met basisvoorzieningen, ideaal voor reizigers met een huurauto. Voor een luxe-ervaring zijn er echter ook tal van opties, vaak gelegen op bijzondere locaties. Tot slot is een cruise met overnachting in Milford Sound of Doubtful Sound een absolute aanrader. De kans om te overnachten tussen de fjorden voegt een extra dimensie toe aan uw Nieuw-Zeelands avontuur.

Terug naar overzicht

Laat het avontuur beginnen

  • Uw wens is onze missie
  • In-house specialisten
  • Zorgeloos genieten

Wij zijn dé touroperator van de Benelux, met een hart voor Afrika, Oceanië en Droomstranden in de Indische Oceaan, de Stille Oceaan en de Caraïben. Ons aanbod? Dat vindt u bijna in elk reiskantoor terug. En ja hoor, elk jaar toveren we de reisdromen van zo'n 10.000 reizigers om in pure realiteit!