Wat als mijn vluchten niet lopen zoals gepland

Terug naar overzicht

Relevante items

Op wie kan ik beroep doen in geval van nood

Live To Travel stelt alles in het werk om uw reis optimaal te laten verlopen. Gelukkig zijn we geen onbetrouwbare reisorganisatie die u aan uw lot overlaat wanneer het toch eens misgaat. We willen namelijk dat u vertrekt met de wetenschap dat u op eender welk moment op iemand kan terugvallen.

Wanneer u problemen ondervindt met uw hotelkamer of er iets verbeterd kan worden om uw verblijf aangenamer te maken, dan is de hotelreceptie of hotelmanager doorgaans uw eerste aanspreekpunt om het euvel te alarmeren en te verhelpen.

Indien er onverhoopt iets fundamenteel fout gaat, kan u steeds contact opnemen met één van onze lokale agenten aan de hand van de nummers die u in de reisdocumenten toegestuurd krijgt. Onze vertegenwoordigers staan ter beschikking om naar uw noodoproep te luisteren en indien mogelijk een oplossing te bieden!

Lees meer

Wat doe ik wanneer mijn bagage bij aankomst niet op de bagageband verschijnt

Het ontdekken dat uw bagage niet op de bagageband ligt, kan een stressvolle ervaring zijn. Maar geen zorgen, hier is een stap-voor-stap handleiding over wat te doen in zo'n situatie.

  • Melding bij 'Lost & Found': ga direct naar de 'Lost & Found'-balie op de luchthaven om het ontbreken van uw bagage te melden. In veel gevallen kunt u dit ook online doen via de website van de luchtvaartmaatschappij.

  • Property Irregularity Report (PIR): bij de 'Lost & Found'-balie, of online, zult u alle relevante details moeten verstrekken om een Property Irregularity Report op te maken. Dit rapport is cruciaal voor het traceren van uw bagage.

  • Dossiernummer: na het indienen van uw PIR ontvangt u een dossiernummer. Bewaar dit nummer goed, want hiermee kunt u de status van uw vermiste bagage opvolgen via de website van de luchtvaartmaatschappij of de specifieke website die op uw dossier wordt vermeld.

  • Levering aan verblijfsadres: de luchtvaartmaatschappij is verantwoordelijk voor het afleveren van uw bagage op uw verblijfsadres zodra deze is teruggevonden. Als u op rondreis bent, zorg er dan voor dat u alle adressen van uw verblijfslocaties opgeeft bij de aangifte.

Extra tips:

  • Fotografeer uw bagage: neem een foto van uw bagage en het bagagelabel voordat u deze incheckt. Dit kan helpen bij de identificatie als uw bagage verloren gaat.

  • Spreid uw bagage: als u met anderen reist, verspreid dan uw bezittingen over de verschillende koffers. Mocht er een koffer niet aankomen, dan heeft u beiden toch nog wat kleding en benodigdheden.

  • Waardevolle spullen: bewaar waardevolle spullen, belangrijke documenten en medicatie altijd in uw handbagage.

Door deze stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat u goed voorbereid bent in het geval dat uw bagage niet aankomt en de kans vergroten dat u uw bezittingen snel terugkrijgt.

Lees meer